Lajme

Kurti kujton 2 korrikun duke publikuar emrat e 114 delegatëve

Kurti kujton 2 korrikun duke publikuar emrat e 114 delegatëve
21:19 | 02 Korrik 2020

Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti në 30 vjetorin e Deklaratës Kushtetuese të 2 korrikut të 1990, ka thënë se Republika e parë u shpall nën okupim dhe kjo e bënë atë Republikë për Rezistencë.

Kurti ka shkruar në Facebook se togfjalëshat gjenerikë “vetëvendosja politike” dhe “demokracia autentike” vijnë prej popullit e frymëzojnë lëvizje.

“Këto dyja ishin konceptet e rëndësishme që u përmendën në Deklaratën Kushtetuese të 2 korrikut të 1990. U bënë 30 vjet nga shpallja e Republikës së Parë. Shqiptarët, nëpër breza janë munduar për pavarësi e për shtetformim. 2 korriku e dëshmon këtë. Republika e Parë u shpall nën okupim dhe kjo e bënë atë Republikë-për-Rezistencë. Nderimi e kujtimi për të janë e njëjta gjë”, ka shkruar ai.

Këta janë 114 delegatët të cilët u nënshkruan në Deklaratën Kushtetuese:

1. Bujar Gjurgjeala,

2. Refik Raka,

3. Zymer Lulaj,

4. Osman Nuhiu,

5. Muhamet Shabani,

6. Halit Kryeziu,

7. Nazmi Kelmendi,

8. Milazim Vitia,

9. Nazif Berisha,

10. Maliqe Bajoku,

11. Agush Balaj,

12. Daut Jashanica,

13. Ismail Sahiti,

14. Selami Gashi,

15. Agim Morina,

16. Uke Gashi,

17. Feti Broçi,

18. Haki Krasniqi,

19. Nezir Sallahu,

20. Nazif Matoshi,

21. Nebih Abdullahu,

22. Islam Gashi,

23. Shemsedin Bytyqi,

24. Adem Vitia,

25. Adem Mikullovci,

26. Hilmi Muhaxheri,

27. Halim Demaj,

28. Naser Gashi,

29. Raif Ramabaja,

30. Burim Muhaxheri,

31. Fetije Shala,

32. Ilirijana Jusufi,

33. Adem Ademi,

34. Veli Haxha,

35. Azem Neziri,

36. Qamil Bajraktari,

37. Ramiz Bacaj,

38. Sabit Berisha,

39. Lucia Laqi,

40. Muharem Shabani,

41. Mehmet Ibrahimaj,

42. Sokol Prokshi,

43. Hysen Bashota,

44. Murtez Rrahmani,

45. Hysni Salihu,

46. Valentin Domniku,

47. Xhevat Pllana,

48. Jusuf Konjufca,

49. Rifat Rifati,

50. Selim Krasniqi,

51. Tafil Salihu,

52. Ramadan Kelmendi,

53. Remzi Maliqi,

54. Avdi Grajçevci,

55. Isak Restelica,

56. Fehmi Nallbani,

57. Ruzhdi Bakalli,

58. Bajram Arifi,

59. Flamur Xhiha,

60. Gezim Lipoveci,

61. Shemsi Hajdini,

62. Feride Hyseni,

63. Qefsere Boshnjaku,

64. Afijete Azizi,

65. Refika Belegu,

66. Binaze Jashari,

67. Hanife Elshani,

68. Kadrije Ismajli,

69. Leonora Zajmi,

70. Besa Basha,

71. Gjyljeta Mulla,

72. Selvije Xhinaj,

73. Xhemajl Dizdari,

74. Nijazi Hoxha,

75. Kadrije Dajqi Gashi,

76. Imer Gashi,

77. Mikereme Nishliu,

78. Enver Pula,

79. Sanije Çitaku,

80. Gani Miftari,

81. Jahir Bekteshi,

82. Maxhun Shala,

83. Gafur Kiseri,

84. Ilaz Ramajli,

85. Sabri Hashani,

86. Skënder Skënderi,

87. Qemajl Sahatçiu,

88. Qazim Kelmendi,

89. Skënder Aliu,

90. Ethem Bekeri,

91. Gani Vula,

92. Xhemajli Bajra,

93. Nezir Prokshi,

94. Veton Shala,

95. Nikollë Shabani,

96. Halil Maxhari,

97. Isa Shefkiu,

98. Zijadin Salihu,

99. Ali Shahini,

100. Gëzim Hakaj,

101. Jakup Bullatovci,

102. Adnan Zhelta,

103. Tafil Berisha,

104. Basri Bajrami,

105. Mehmet Sahatçiu,

106. Bahri Abazi,

107. Muhamet Ahmeti,

108. Xhevat Zejnullahu,

109. Shaban Hashani,

110. Hasan Beçaj,

111. Sabit Popova,

112. Shehrije Mavraj,

113. Fatos Pula dhe

114. Nazmi Fejzullahu.

Me rastin e Black Friday, 28 Nëntorit dhe 32 vjetorin e kompanisë, Petrol Company me çmime marramendëse në derivate dhe…

Të tjera