Lifestyle

Kur infektoheni me virus, kjo vitaminë ju bën më shumë dëm sesa që ndihmon!

Kur infektoheni me virus, kjo vitaminë ju bën më shumë dëm sesa që ndihmon!
12:02 | 09 Qershor 2021

Vitamina C dhe zinku nuk ndihmojnë të infektuarit me virus dhe kovid. Vitamina C dhe zinku, edhe në doza të larta, nuk mund të ndihmojnë në luftën kundër kovidit, është raporti eksperimentit të parë klinik të rastësishëm për testimin e dy shtesave nën mbikëqyrjen mjekësore. Gjatë studimit të një grupi prej 214 personash, të cilët po shëroheshin nga virusi korona në shtëpi, një dozë e lartë e secilit suplement u dha individualisht dhe në kombinim.

Yellow pills forming shape to C alphabet on wood background

Dozat e larta të vitaminës C shkaktuan efekte anësore!

Grupi i dytë mori kujdes standard, të tilla si pushimi, hidratimi dhe ilaçet për të ulur temperaturën, por pa suplemente. Dozat e larta të zinkut dhe vitaminës C ose të dy shtesat nuk i zvogëluan simptomat e infeksionit tek ata që i pinë ato, tha Dr. Milind Desai nga klinika në Cleveland. Në disa, doza të larta të vitaminës C dhe zinkut madje kanë shkaktuar disa efekte anësore.Në të vëretetë, më shumë efekte negative të tilla si përzierje, diarre dhe dhimbje barku u vërejtën në grupin në të cilin u dhanë shtesa./FrontOnline/

Loja e madhe ka filluar nga 31 Janar dhe vazhdon deri me 2 Shkurt në Petrol Company

Të tjera