Lajme

Kryeziu-Hyseni: SBASHK është dashur të reflektojë me kohë e jo të presë të kalojë një muaj

Kryeziu-Hyseni: SBASHK është dashur të reflektojë me kohë e jo të presë të kalojë një muaj
22:07 | 28 Shtator 2022

Deputetja e Lëvizjes Vetëvendosje, Arbëreshë Kryeziu-Hyseni, deklaroi se Sindikata e Bashkuar e Arsimit është dashur të reflektojë me kohë e jo të presë të kalojë një muaj.

Ajo theksoi se kërkesa e SBASHK-ut që ka të bëjë me Ligjin e Pagave tashmë është duke iu nënshtruar procedurave për të hyrë në konsultime paraprake.

“Nëse flasim për një palë reflektuese, në këtë mes besoj që është pikërisht SBASHK-u, pala që ka qenë dashtë të reflektojë me kohë dhe jo të presë të kalojë një muaj dhe tani të na mbajë prap peng edhe me dy ditë të tjera, nëse anëtarësia do të reflektojë apo jo për ta pezulluar grevën. Ndërkohë që kërkesa bazike e SBASHK-ut ka qenë Ligji për Paga i cili është proceduar dhe në fakt është marrë vendimi, konfirmimi edhe prej vet ministrit të Punëve të Brendshme tetë ditë para se këta të hyjnë në grevë që ligji për paga tashmë është duke iu nënshtruar procedurave për të hyrë në konsultime paraprake “, tha ajo në Tëvë1.

Natën e Kurban Bajramit Petrol Company shpërndan 40 pako ushqimore për fëmijët jetim në Kosovë

Të tjera