Lajme

Kryetari i Prizrenit: Për shkak të Hekuran Muratit Komunat po rrezikojnë të mbesin pa buxhet

Kryetari i Prizrenit: Për shkak të Hekuran Muratit Komunat po rrezikojnë të mbesin pa buxhet
10:06 | 10 Gusht 2022

Bordi i Asociacionit të Komunave të Kosovës ka kërkuar urgjentisht nga Ministri i Ministrisë së Financave dhe Tranfereve që të lëshoj Qarkoren e dytë Buxhetore.

Lëshimi i kësaj Qarkore ju mundëson Komunave të Republikës së Kosovës që të fillojnë procesin final të planifikimit buxhetor.

Për kërkesën që bordi i ka bërë ministrisë, për FrontOnline, ka folur anëtari i këtij bordi, kryetari i Komunës së Prizrenit Shaqir Totaj.

Ai tha se nëse nuk lëshohet qarkorja e dytë buxhetore, asgjë nuk funksionon në komuna.

“Të gjitha rrezikohen, pa buxhet asgjë nuk funksionon. Pasojat do të ishin katastrofale për qytetarët sepse do të pamundësohej fare aktiviteti i Komunave në mungesë të buxhetit”, tha Totaj.

Përveç kësaj, Totaj, tha se mos lëshimi i qarkores e pamundëson edhe miratimin e buxhetit për vitin 2023 në komuna.

“Moslëshimi i qarkores së dytë buxhetore, proceduralit dhe teknikisht pamundëson Komunat që të procedojnë me miratimin e buxhetit për vitin 2023”, tha ai.

Tutje kryetari i komunës së Prizrenit tha se edhe në rast se qarkorja miratohet me vonës, do të ketë pengesa në realizimin e investimeve.

“Edhe sikur të miratohej me vonesë përsëri ka pengesa serioze në përqindjen e realizimit të investimeve / projekteve”, u shpreh ai.

Kryetari, Totaj, se mos lëshimi qarkores po ndodh për herë të parë në Kosovën e pasluftës e kjo sipas tij po ndodh për shkak të neglizhencës së ministrit Murati.

“Për herë të parë po ndodh në Kosovën e pasluftës, që Komunat mund të mbesin pa buxhet për shkak të neglizhencës se ministrit Murati”, deklaroi ai për Front Online.

Çmime më të lira të naftës dhe oferta fantastike në Petrol Company

Të tjera