[wp-story]

Ekonomi

Kryesindikalisti i Kosovës: Pandemia goditi sektorin privat, u rrit papunësia

Kryesindikalisti i Kosovës: Pandemia goditi sektorin privat, u rrit papunësia
14:49 | 30 Prill 2021

Ekonomia e Kosovës është ndër më të goditurat në rajon nga pandemia COVID-19. Derisa për një kohë të gjatë vendi ka shënuar rritje ekonomike mesatare prej 4%, vitin e kaluar Kosova për herë të parë ka pasur rënie ekonomike prej 7%.

Për shkak të pandemisë, shumë biznese kanë raportuar se u është vështirësuar operimi. Madje qindra sosh janë mbyllur, me ç’rast është raportuar se shumë punëtorë kanë humbur vendet e tyre të punës.

Këtë vit si pasojë e pandemisë BSPK-ja do të ketë si aktivitet vetëm një tryezë pune.

“Nuk mundemi që ta organizojmë një protestë masive për të drejtat e  punëtorëve, por me 30 (prill) kemi vendosur që në kemi një tryezë me sindikatat anëtare”, ka treguar kryetari i BSPK-së, Avni Ajdini për Front Online.

Pandemia ka shkaktuar dëme ekonomike në pothuaj gjithë sektorët e ekonomisë por gastronomia hoteleria po ashtu edhe ndërtimtaria kanë qenë më të prekurit.

“Sa i përket pandemisë në anën ekonomike na ka dëmtuar mjaft në sektorin privat, në ndërtimtari edhe sektorin e gastronomisë por edhe sektorin e hotelerisë.

Këtu kemi një humbje të ekonomisë kemi një rënie të ekonomisë  dhe një ngritje të papunësisë”, ka thënë ai.

Dita e Punës, ose Festa e Punëtorëve, organizohet më 1 maj të çdo viti, e cila synon të kujtojë angazhimin e lëvizjeve sindikale dhe vështrimin ekonomik-social të punëtorëve.

Pandemia goditi keq Kosovën, por s’ka protestë nga BSPK-ja për “1 Maj”

 

“M Sillosi” S’ka nëvojë për panik, grurë ka me bollëk

Të tjera