[wp-story]

Bota/Rajoni

Kosovari dëbohet nga Zvicra, ndonëse ka pesë fëmijë atje!

Kosovari dëbohet nga Zvicra, ndonëse ka pesë fëmijë atje!
13:44 | 17 Dhjetor 2019

Një kosovar që jeton në kantonin e Shën Gallen-it  është dëbuar nga Zvicra pas një vendimi të Gjykatës Federale.

Gruaja e tij me rrënjë kosovare dhe pesë fëmijët kanë pasaportë zvicerane.

Por delikuenca, përfitimet e sigurimeve shoqërore dhe borxhet kanë ndikuar kundër zgjatjes së leje qëndrimit  në shtetin e Zvicrës.

I njëjti kishte hyrë për herë të parë në Zvicër në vitin 2000 në moshën 13 vjeçare,ku prindërit e tij kishin bërë kërkesë për azil, e cila ishte refuzuar.

Sidoqoftë, familja kishte marrë pranimin paraprak.

Në 2005 leja e qëndrimit të kërkuesit u revokua sepse ai kishte kryer një vepër penale, raporton 20min, transmeton Indeksonline.

Ndalimi për hyrjen në Zvicër atij iu lëshua që nga viti 2008, por në mënyrë të paligjshme ai kishte arritur që të futej disa herë në shtetin zviceran, teksa edhe u martua me një grua zvicerane në vitin 2011.

Bazuar në ribashkim familjar, ai hyri në Zvicër në vjeshtë të vitit 2011, ku u paralajmërua nga ligji i të huajve dhe u kërkua që të sillej  sipas ligjit e të gjente një punë të dobishme. Përndryshe leja e qëndrimit do t’i tërhiqej.

Që nga fillimi, ai kishte marrë ndihmë sociale. Sidoqoftë, leja e tij e qëndrimit u zgjat nga 2012 në 2014, ku gjatë kësaj kohe kishte marrë edhe disa dënime për kundërvajtje në komunikacion.

Kosovari nuk u rehatua dhe borxhet i arritën në afro 30 mijë franga në fund të vitit 2017.

Pas një urdhri tjetër ndëshkues në tetor të 2015-ës, Zyra e Migracionit në St.Gallen, vendosi që leja e qëndrimit ndaj kosovarit nuk duhet të vazhdohet, edhe pse kishte pesë fëmijë.

Duke iu referuar marrëdhënies së ngushtë me fëmijët e tij, Konventës për të drejtat e fëmijës dhe të drejtën për një jetë familjare, burri u  ankua se interesat e tyre nuk ishin peshuar siç duhet.Sidoqoftë si Gjykata Supreme Federale tani arriti në përfundim se faji i aplikantit ishte si rezultat i varësisë nga mirëqenia sociale është i konsiderueshëm.

“Ai nuk kishte bërë asnjë përpjekje serioze për të marrë punë për shtatë vjet. Përkundrazi, mund të supozohet se ai ka vendosur një marrëdhënie të përhershme. Për t’i bërë gjërat më keq, ai ishte delikuent me vite”, thuhet në fund të këtij raportimin.

Auto Mita me një mundësi të mirë për bizneset – për çdo veturë të re, SERVISI FALAS deri në 100…

Të tjera