[wp-story]

Lajme

Kosova rrezikon të hyjë në krizë buxhetore

Kosova rrezikon të hyjë në krizë buxhetore
20:01 | 10 Janar 2020

Nga një prilli i këtij viti nuk do të mund të bëhet asnjë pagesë, nëse buxheti për vitin 2020 nuk miratohet.

Buxhetit më të madh në historinë e Kosovës prej 2 miliardë e 370 milionë euro , dalëngadalë po i vije fundi.

Ndërkohë, buxheti për vitin 2020 nuk është miratuar fare.

Madje ende nuk është dërguar as në Kuvend, e krejt kjo si pasojë e situatës politike në vend.

Ndërsa mos miratimi i buxhetit për këtë vit, rrezikon ta sjellë Kosovën para një kolapsi buxhetor.

Madje një gjë e tillë mund të ndodh që nga muaji prill i këtij viti.

Ndërsa se nuk ka para për muajt në vijmë e pranon edhe kryeministri në detyrë, Ramush Haradinaj.

E kolapsit financiar i frikësohen edhe ekspertët e ekonomisë.

Sipas Naim Gashit, vonesat në miratimin e buxhetit për vitin 2020 janë jashtëzakonisht të dëmshme për shtetin.

Por, a ka ndonjë gjasë që qeveria në detyrë të procedoj ligjin për buxhetin në Kuvend, që tashmë është i konstituuar.

Deri më tani është e miratuar vetëm korniza afatmesme e shpenzimeve 2020 – 2030, e cila paraqet dokumentin kryesor, mbi bazën e të cilit do të duhej të hartohej buxheti vjetor për vitin 2020. Sipas kësaj kornize, buxheti i Kosovës parashihet të jetë rreth 2.4 miliardë euro.

Benzinë vetëm 1.05 euro në Petrol Company e shumë zbritje tjera në “Be Happy Restorant” dhe Market

Të tjera