Bota/Rajoni

Koronavirusi mund të mbijetojë në çdo sipërfaqe, OBSH këshillon blerësit që të lajnë frutat dhe perimet

Koronavirusi mund të mbijetojë në çdo sipërfaqe, OBSH këshillon blerësit që të lajnë frutat dhe perimet
11:25 | 25 Mars 2020

Blerësit duhet të lajnë të gjitha frutat dhe perimet për të zvogëluar rrezikun e përhapjes nga koronavirusi, ka këshilluar Organizata Botërore e Shëndetit.

Agjensia e KB gjithashtu ka rekomanduar që njerëzit të shmangin përdorimin e kartëmonedhave dhe të tastierave PIN kur është e mundur, për të shmangur kontaktin me virusin.

“Të gjitha këto gjëra do të konsideroheshin” rreziku i ulët “i transmetimit. Por të gjitha ushqimet duhet të lahen para konsumimit – qoftë ato të paketuara apo të zgjedhura nga klientët, ”tha Dr Margaret Harris i OBSH-së për Grocer.

Nuk ka prova që virusi të mund të transmetohet përmes ushqimit, veçanërisht nëse është i gatuar mirë. Studimet kanë treguar që gatimi i plotë është efektiv në vrasjen e viruseve të ngjashëm si Sars.

Rreziku më i madh është tek produktet e freskëta dhe mallrave të paketuara që janë prekur, ose nëse në to ka tështirë apo kollitur një person i infektuar.

“Në përgjithësi, mbrojtja më e mirë e gjithsecilit kundër koronavirusit janë duart e pastra – të lahen plotësisht me sapun dhe ujë ose me dezinfektues nëse ndodheni jashtë dhe nuk keni sapun dhe ujë në dispozicion. Së dyti, mos prekni gojën , hundën dhe sytë me duart tuaja.

Benzinë vetëm 1.05 euro në Petrol Company e shumë zbritje tjera në “Be Happy Restorant” dhe Market

Të tjera