Lifestyle

Konsumoni më shumë agrume, për një bel më të hollë

Konsumoni më shumë agrume, për një bel më të hollë
10:01 | 23 Korrik 2020

Agrumet janë ndër frutat më të dashura për njerëzit, të cilat japin përfitime të shumta edhe te shëndeti.

Një hulumtim i botuar në gazetën kërkimore të fizioterapisë, i cili analizoi 13 studime nga e gjithë bota që përfshinin 921 njerëz, tregoi edhe një herë pse ia vlen të konsumoni agrume.

Studimet treguan se ngrënia e agrumeve ose ekstrakti i tyre mund të zvogëlojë ndjeshëm peshën e trupit.

Të dhënat e hulumtimit zbuluan se agrumet dhe ekstraktet e saj zvogëluan peshën e trupit me një mesatare prej 1.2 kilogram për person dhe pothuajse 2.5 centimetra të perimetrit të belit dhe ijëve.

Agrumet gjithashtu ulën indeksin e masës trupore te personat që morën pjesë në studim.

Auto Mita me një mundësi të mirë për bizneset – për çdo veturë të re, SERVISI FALAS deri në 100…

Të tjera