Bota/Rajoni

Konstituohet Kuvendi i Malit të Zi pa prezencën e Presidentit Milo Gjykanoviç

Konstituohet Kuvendi i Malit të Zi pa prezencën e Presidentit Milo Gjykanoviç
15:31 | 23 Shtator 2020

Është konstituar përbërja e re e kuvendit në Malin e Zi, në të cilin shumicën do ta kenë tre koalicionet: “Për ardhmërinë e Malit të Zi”, “Paqja është kombi ynë” dhe “E zeza mbi të bardhë”, të drejtuara nga Zdravko Krivokapiq, Aleksa Beçiq dhe Dritan Abazoviç.

Në seancë nuk mori pjesë presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviç.Pas verifikimit të mandateve të deputetëve të kuvendit, kryesuesi, Miodrag Lekiç u shpreh se për herë të parë ka pasur një ndryshim të qeverisë dhe transferim paqësor të pushtetit. Ai tha se nuk do të ketë asnjë revanshizëm në lidhje me qeverinë e mëparshme dhe këmbënguli në dinjitetin dhe pavarësinë e kuvendit si institucion.

Bazuar në rezultatet e zgjedhjeve, tre koalicionet, që fituan shumicën e 41 vendeve në parlament nga gjithsej 81 vende, më 23 shtator morën vendet parlamentare në të cilat ato janë rezervuar për Partinë Demokratike të Socialistëve, të Millo Gjukanoviçit, për tri dekadat e fundit.Partia Demokratike e Socialistëve, e presidentit Millo Gjukanoviç, fitoi 30 vende në përbërjen e re të parlamentit.

Partia Boshnjake dhe Social-Demokratët fituan nga tri vende secila, Partia Socialdemokrate dy, dhe nga një vend në parlament e kanë fituar: Lista Shqiptare “Nik Gjeloshaj-Genci Nimanbegu” dhe koalicioni “Bashkë një za”.Seancës konstituive të Kuvendit i parapriu një përpjekje për të arritur një marrëveshje midis përfaqësuesve të tre koalicioneve dhe drejtuesve të subjekteve politike të shumicës së re parlamentare, mbi mandatarin dhe përbërjen e qeverisë dhe ndarjen e ministrive.

Blini derivate me çmim të lirë dhe hyni në garë për të fituar banesë, iphone 13 e 19 shpërblime tjera

Të tjera