Front TV

Klinika Infektive po pret rezultatet e 13 pacientëve për Covid-19

Klinika Infektive po pret rezultatet e 13 pacientëve për Covid-19
19:20 | 15 Qershor 2020

Lehtësimi i masave të lëvizjes së qytetarëve, bëri që numri i rasteve me COVID-19 të rritet.

Në Klinikën Infektive aktualisht janë duke u trajtuar 43 pacientë të infektuar, ku 22 janë me oksigjeno-terapi, 20 të tjerë në gjendje stabile dhe një pacient është nën kujdesin intensiv.

Këto të dhëna i ka bërë të ditura për Front Online, infektolgu i Klinikës Infektive, Sali Ahmeti.

Sipas tij, 13 pacientë janë në pritje të rezultateve nga Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik.

“20 pacientë të tjerë kanë manifestime klinike mesatarisht të rënda dhe janë me gjendje stabile. 13 pacientë të cilët janë në pritje dhe kanë manifestime kronike mjaftë të rënda dhe mund të rezultojnë edhe këta me Covid pozitiv, ne jemi duke pritur rezultatet e analizave laboratorike”, deklaroi Ahmeti.

Ahmeti tha se në mesin e të infektuarve të cilët po trajtohen në Klinikë nuk ka gra shtatzëna dhe fëmijë.

“Jo aktualisht, ne kemi pasur më herët, por tash sot nuk kemi gra shtatzëna dhe nuk kemi fëmijë nën moshën 10 apo 15 vjeçare, por dua të them edhe diçka moshat e reja janë më të privilegjuara në raport me COVID-19, jo që ajo nuk i prek, por sëmundjen e kalojnë më lehtë”, tha infektologu Ahmeti për Front Online.

Ai tha se për dallim nga rastet e para, personat të cilët tani po trajtohen me Covid-19, kanë temperaturë më të lartë e cila shkon deri në 40 gradë.

8 Marsi në Park Hotel & Spa – Që t’i të ndjehesh si Mbretëreshë ….

Të tjera