Front TV

Këto janë dyshimet e Gjykatës Speciale ndaj Nasim Haradinaj

Këto janë dyshimet e Gjykatës Speciale ndaj Nasim Haradinaj
15:31 | 29 Shtator 2020

Këto janë dyshimet e Gjykatës Speciale ndaj Hashim Haradinajt

Nënkryetari I OVL-së së UCK-së , Nasim Haradinaj nga Gjykata Speciale po akuzohet për frikësim, hakmarrje dhe shkelje të fshehtësisë së procedurave.

“ Me 24 shtator lëshova një flet arresitm pasi u konstatua egzsten se zoti Haradinaj është përgjegjës për këto vepra penale, frikësim gjatë procedimit penal, hakmarrje dhe shkelje të fshehtësisë të procedurave. Dhomat  e Specializuara kanë juridikion për veprim”, ka thënë sekretarja e Gjykatës Speciale.

Më 24 shtator u arrestua në Prishtinë dhe ai u transferua në Hagë më 26 shtator 2020.

Gjyqtari i procedurës paraprake ka bërë të ditur se ndaj  Haradinaj në këtë senacë nuk po zhvillohet gjykim por vetëm verefikimm se a është i informuar për të drejtat e tij.

“Seanca e sotme nuk është gjykim nuk janë ngritur akuza ndaj të dyshuarit, nuk do të paraqiten prova dhe nuk do të diskutohet fajsia apo pafajsia e të dyshuarit.,

Qëllimi i paraqitjes së parë, unë si gjykatës i vetëm duhet të verifikoj nëse i dyqyai është i informuara për arsyet e mbajtjes së tij në paraburgim dhe nëse është i informuar për të drejtat e tij”, ka thënë gjyqtari.

Nasim Haradinaj u arrestua më 25 shtator në Kosovë nga Zyra e Prokurorit të Specializuar në bazë të një fletarrestimi dhe urdhri për transferim, të lëshuara nga një gjykatës i Dhomave të Specializuara të Kosovës.

https://www.facebook.com/FrontOnlineMedia/videos/1505610833160403/

“Frika ime është përballja me publikun”, thotë banori/banorja i/e 12-të i/e BBVK

Të tjera