Bota/Rajoni

Këshilli i Sigurimit miraton rezolutë mbi ndërprerjen e konflikteve për shkak të Covid-19

Këshilli i Sigurimit miraton rezolutë mbi ndërprerjen e konflikteve për shkak të Covid-19
20:44 | 01 Korrik 2020

Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara miratoi njëzëri sot një rezolutë që kërkon përfundimin e konflikteve në të gjithë botën, në mënyrë që të lehtësojë luftën kundër pandemisë koronavirus.

Rezoluta, e cila u votua me shkrim, u propozua bashkërisht nga Franca dhe Tunizia, të cilat menjëherë vlerësuan miratimin e saj.

Disa ekspertë dyshojnë se rezoluta do të zbatohet pasi ajo u propozua disa muaj më parë, dhe kjo, siç vlerësojnë ata, ka ndikuar në rënien e besueshmërisë së Këshillit të Sigurimit të KB.

Rezoluta, e cila është bllokuar për muaj me radhë nga Kina dhe Shtetet e Bashkuara për shkak të pikëpamjeve kontradiktore mbi rolin e Organizatës Botërore të Shëndetit (OBSH) të përmendur në një version të tekstit, është pjesë e mbështetjes për apelin e armëpushimit të sekretarit të përgjithshëm të KB, Antonio Guterres.

Teksti kërkon një “ndërprerje të përgjithshme dhe të menjëhershme” të konflikteve në botë, përveç konflikteve kundër grupeve xhihadiste.

Apliko online për kredi në IBAS, përfito subvencionim nga Qeveria

Të tjera