[wp-story]

Lajme

KEDS paralajmëron qytetarët e vendeve që do të mbesin pa rrymë

KEDS paralajmëron qytetarët e vendeve që do të mbesin pa rrymë
18:21 | 13 Shtator 2019

KEDS ka lëshuar paralajmërimin për qytetarët e Kosovës se disa vende në Kosovë do të mbesin pa rrymë për shkak të punimeve në rrjet.

Pothuajse të gjitha qytetet e Kosovës do të preken nga ndërprerjet e planifikuara të rrymës, raporton Front Online.

Më poshtë mund të njoftoheni me të gjitha rajonet: 

Pejë

1.

Nga TS 110/35/10(20) kV Istogu do të ndërprehet:

Dalja 10kV Onix (Kodi: 54000003) prej orës 10:00 deri në ora 12:00

Vendet: Durrave Hysenajt, Tomoci – Kushtrimi, Dobrushë Xhamia, Dobrusha e Mesme, Te Drejtoria, Lubovë – Ademajt, Lubovë Kulla, Carralluka, Carralluka 2, Korabi, Blinda Banje, Lagja e Re Banje, Banjë Minoritetet, Onixi, Kulla, Lagja, Delibeg Si dhe Centali Solar ONIX.

Arsyeja e ndërprerjes: Ndërrimi i një shtylle të tensionit të mesëm.

Prishtinë

1.

Nga NS 35/10kV Badovci do të ndërprehet:

Dalja 10kV Mramor-Slivovë (Kodi: 10014001) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet : Mramori, Slivova, Brusi, Busia, Zllasha, Viti e Marevcit, Mareci .

Arsyeja e ndërprerjes: Ndërrimi i ndarësit te tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 35/10kV Parku i Biznesit do të ndërprehet:

Dalja 10kV Zhabel i Ulët – Bublaku (Kodi: 16023006) prej orës 11:00 deri në ora 13:00

Vendet: Shtrubullovë, Zabel i Ulët, Zabel te shkolla, Vukovc, Llapushnik –Gashët dhe Poterku.

Arsyeja e ndërprerjes: Kalimi i rrjetit në shtyllën e re.

3

Nga TS 35/10kV Artanë do të ndërprehet:

Dalja 10kV Slivovë (Kodi: 60024003) prej orës 09:00 deri në ora 09:30 dhe nga ora 13:30 deri në 14:00.

Vendet: Boston, Turiqevc, Vllasali, Izvor, Koznicë, Svarqak, Prekoc, Manishincë, Zebincë, Vuqak, Llabjan, Llajshevc, Dragovc, Kukavicë dhe Gulmivodë.

Arsyeja e ndërprerjes: Bartja e përçuesve në shtylla të reja.

NS 10/0.4kV Llajshevc 1 (kodi 6002403032) prej orës 09:00 deri në 14:00

NS 10/0.4kV Llajshevc 2 (kodi 6002403033) prej orës 09:00 deri në 14:00

NS 10/0.4kV Dragovc (kodi 6002403034) prej orës 09:00 deri në 14:00

NS 10/0.4kV Kukavica (kodi 6002403035) prej orës 09:00 deri në 14:00

NS 10/0.4kV Gulmivoda (kodi 6002403036) prej orës 09:00 deri në 14:00

NS 10/0.4kV Afrimi Kompani (kodi 6002403039) prej orës 09:00 deri në 14:00

Vendet: Lljashevc, Dragoc, Gulmivodë dhe Kukavicë.

Arsyeja e ndërprerjes: Bartja e përçuesve në shtylla të reja.

Ferizaj

1.

Nga TS 35/10kV Kaçaniku do të ndërprehet:

Dalja 10kV Pylltarija (Kodi: 40043004) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Kërbliq dhe Leskovicë, Drenusha, Rakoci, Sanatoria, Llanishta, Gjurgjedelli, Runjeva, Hekurudha, Kisi dhe Lagjja e re.

Arsyeja e ndërprerjes: Energjizimi i TS Pylltaria për shkak të dislokimit.

Mitrovicë

1.

Dalja 10kV Qyteti II do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV B.Morava (Fidanishte) 1 (Kodi: 7400001002) prej orës 09:00 deri në ora 13:00

Vendet: Rruga 28 Nëntori dhe një pjesë e qendres së qytetit.

Arsyeja e ndërprerjes: zhvendosja e shtyllave të tensionit të ulët.

15.09.2019

Punime në projekte investive

Mitrovicë

1.

TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

  1. 10 kV/04 Runik-Kisha (Kodi: 74000005036) prej orës 10:00 deri në ora 16:00

Vendet: TS Runik-Kisha;

  1. 10 kV/04 Radishevë-1 (Kodi: 74000005037) prej orës 10:00 deri në ora 16:00

Vendet: TS. Radishevë-1;

  1. 10 kV/04 Radishevë-2 (Kodi: 74000005051) prej orës 10:00 deri në ora 16:00

Vendet: TS. Radishevë-2

  1. 10 kV/04 Bajë (Kodi: 74000005039) prej orës 10:00 deri në ora 16:00

Vendet: TS. Bajë;

  1. 10 kV/04 Syrigan (Kodi: 74000005040) prej orës 10:00 deri në ora 16:00

Vendet: TS. Syrigan.

Arsyeja e ndërprerjes: Ngritja e shtyllave.

Punime nga palët e treta

Prishtinë

1.

Nga Dalja 10kV J25 Mati 1 (kodi 19000025) do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV KAWA Group – Valon Vataj (Kodi: 19000025074) prej orës 10:00 deri në ora 12:00

Vendet: Rruga Jakov Xoxa.

Arsyeja e ndërprerjes: energjizimi i kthinës hyrëse dhe dalëse në trafostacionin e ri.

16.09.2019

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Ferizaj

1.

Nga TS 35/10 kV Badovci do të ndërprehet:

Dalja 10kV Janjeva (Kodi: 10014011) prej orës 08:30 deri ne ora 11:30

Vendet: Janjeva, Shashkovci, Akllapi, Terbuvci Gushterica e Epërme Shushica.

Arsyeja: Pastrim traseje dhe revizion i linjës.

2.

Nga TS 110/35/10(20) kV Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Sllovia (Kodi: 41000003) prej orës 11:30 deri ne ora 14:30

Vendet: Dobratin, Gushtericë e Poshtme, Livagjë, Sllovi, Smallushë, Çollapek, Gllavicë dhe Marevc.

Arsyeja: Pastrim Traseje dhe revizion i linjës.

Gjilan

1.

Nga TS 110/10 (20)kV Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10kV Hogoshti (Kodi: 62000001) prej orës 08:30 deri ne ora 11:30

Vendet: Kopërnica, Hogoshtë, Ploçikë, Desivojsë, Shipashnicë e Ulët, Shipashnicë e Epërme, Trenidell (antenat), Dazhnicë, Kostandincë, Kolloleq, Tërsten, Laçiç, Vriçevcë, Lisockë, Gjyrishevc, Zhujë, Air Energy – Kitka, Velegllavë, Marovcë dhe Sotllar.

Arsyeja: Pastrim traseje dhe revizion i linjës.

2.

Nga TS 110/10 (20)kV Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10kV Tuxhevci (Kodi: 62000004) prej orës 11:30 deri ne ora 14:30

Vendet: Feriqevë, Tugjevcë, Gnicë, Zaiqevcë, Dogana kufiri, Grizime, Stralicë dhe Moqarë.

Arsyeja: Pastrim traseje dhe revizion i linjës.

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10 (20)kV Ilirida do të ndërprehet:

Dalja 10kV Shala (Kodi: 71074001) prej orës 08:30 deri ne ora 11:30

Vendet: Reka, Tunelli i Parë, Kutllofc, Mazhiqi, Rashani, Terstena, Bare, Bajgora, Vidishiqi, Kovaqica, Kaqanolli, Rahova, Boletini, Zhazha, Vllahia, Zijaqa, Maxhera, Melenica, Dedia, Zabërgja dhe Selaci.

Arsyeja: Pastrim Traseje dhe revizion i linjes

2.

Nga TS 110/10 kV Vushtria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Qytet e Fshatra (Kodi: 73000003) prej orës 11:30 deri ne ora 14:30

Vendet: Gjykata e re, Kazerma 1, Zuqakë, Kosova Petrol, Sllatinë, Debërllukë 1, Debërllukë 2, Bajskë 1, Srekonica, Pasoma, Tërllabuq dhe Pompat Sllatinë.

Arsyeja: Pastrim traseje dhe revizion i linjës.

Pejë

1.

Nga TS 110/10 (20)kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10kV Gremniku (Kodi: 52000011) prej orës 08:30 deri ne ora 11:30

Vendet: Gremniku,Dollci,Qupeva,Vlljaku,Dushi,Sferka,Perqeva,Rastoka,Kpuzi,Qeskova.

Arsyeja: Pastrim traseje dhe revizion i linjës.

2.

Nga TS 35/10 kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10kV Krusheva (Kodi: 52056006) prej orës 11:30 deri ne ora 14:30

Vendet: Krushevë, Zllapuqan.

Arsyeja: Pastrim traseje dhe revizion i linjës.

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10 kV Koliq do të ndërprehet:

Dalja 10kV Keqekoll – Hajkobillë (Kodi: 14016004) prej orës 08:30 deri ne ora 11:30

Vendet: Keqekolle, Prapashtice, Hajkobille, Dabishevc dhe Mutivodë.

Arsyeja: Pastrim traseje dhe revizion i linjës.

2.

Nga TS 35/10 kV Koliq do të ndërprehet:

Dalja 10kV Koliq – Ballaban (Kodi: 1401602) prej orës 11:30 deri ne ora 14:30

Vendet: Koliqi, Ballabani dhe Nishevci.

Arsyeja: Pastrim traseje dhe revizion i linjës.

Prizren

1.

Nga TS 110/35/10 kV Prizreni 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Bodrumi (Kodi: 30000014) prej orës 08:30 deri ne ora 11:30

Vendet: Atmaxha, Nasheci I, Nasheci II, Mazrek, Kojushe, Nashec, Gurshite, Gjonaj I, Gjonaj II, Gjonaj III, Zym.

Arsyeja: Pastri Pastrim traseje dhe revizion i linjës.

2.

Nga TS 110/35/10 kV Prizreni 1do të ndërprehet:

Dalja 10kV Rahoveci (Kodi: 30000015) prej orës 11:30 deri ne ora 14:30

Vendet: Euro Graniti, Atmaxha I, Atmaxha II, Tupeci I, Tupeci II, Tupeci III, Landovica, Tulltorja I, Tulltorja II.

Arsyeja: Pastrim traseje dhe revizion i linjës.

16.09.2019

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Nga NS 220/35/10(20) kV Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Livadicë (Kodi: 14000011) prej orës 10:00 deri ne ora 14:00

Vendet: Dumnicë, Shtedim, Mirovc, Livadicë dhe Dogana.

Arsyeja e ndërprerjes: Shtrirja e përçuesit dhe lëshimi në punë i TS të ri 100 kVA Llausha 7.

2.

Nga TS 110/35/10(20) Palaj do të ndërprehet:

Dalja 10kV Palaj (Kodi: 18024001) prej orës 11:00 deri ne ora 14:00

Vendet: Mulliri Palaj, Hade-Miniera, Hade, Hamidi, Lajthishtë, Kulla Sibovc, Sibovc te Kangjelët, Sibovc te Kelmendët, Shipitullë, Grabovc, Tr private te Mjekiqi, Bivolak te Saraqët, Plemetin-Xhemnicët dhe konsumatorët e fshatit Sibovc.

Arsyeja e ndërprerjes: Ndërrimi i izolatorëve dhe shtrëngimi i përçuesve.

17.09.2019

Punime nga palët e treta

Ferizaj

1.

Nga NS 110/35/10 Lipjani (kodi 410000) do të ndërprehet:

Dalja 10kV Sllovia (Kodi: 41000003) prej orës 09:00 deri në ora 11:00

Vendet: Dobratin, Gushtericë e Poshtme, Livagjë, Sllovi, Smallushë, Çollapek, Gllavicë dhe Marevc.

Arsyeja e ndërprerjes: Vendosja e shtyllës së tensionit të mesëm 12/1600, vendosja e konzollës anije, vendosja e izolatorëve dhe demontimi i shtyllës ekzistuese.

Pejë

1.

Nga Dalja 10kV Klina III (kodi 52056001) do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV Banesat Sheshi N.Tereza (Kodi: 52056001003) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Klinë – Sheshi Nënë Terezë.

Arsyeja e ndërprerjes: Ndërrimi i panelit të tensionit të ulët dhe kyçja e objektit të ri sipas pëlqimit elektro-energjetik.

“M Sillosi” S’ka nëvojë për panik, grurë ka me bollëk

Të tjera