[wp-story]

Ekonomi

KEDS Academy VII hap dyert për studentë dhe nxënës

KEDS Academy VII hap dyert për studentë dhe nxënës
15:49 | 05 Nëntor 2019

KEDS Academy ka hapur dyert për gjeneratën e VII. Nga sot, e deri me 15 nëntor, studentët e vitit të fundit të Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike atij të Ndërtimtarisë si dhe nxënësit e shkollave të mesme teknike të klasave të 12-ta mund të aplikojnë për t’u bërë pjesë e programit 1 vjecar të KEDS Akademisë. Gjithsejt do të pranohen 65 aplikantë, prej të cilëve 30 studentë dhe 35 nxënës. Kriter për studentë është nota mesatare, njohja e gjuhës angleze dhe shkathtësitë komunikuese dhe ato të njohjes së teknologjisë informative. Për nxënës është suksesi në mësime, shkathtësitë komunikuese dhe ato të teknologjisë informative, përderisa njohja e gjuhës angleze është përparësi. Pjesërtarët e Akademisë aftësohen profesionalisht, si në aspektin teorik, ashtu edhe në atë praktik për tregun e punës. Ata që e kalojnë me sukses programin 1 vjecar në fund pajisen me certifikata të njohura ndërkombëtarisht. KEDS Akademia ofron një program që është komplet i financuar nga kompania, sjell për të ligjëruar profesorë eminentë nga Universiteti Bogazici i Stambollit, që rangohet ndër universitetet më prestigjioze të Botës. Ligjërues janë edhe menaxhmenti i KEDS-it, përderisa pjesa praktike bëhet në departamente të ndryshme të kompanisë. Deri tash, në gjashtë gjeneratat e para të KEDS Akademisë janë aftësuar dhe certifikuar 300 studentë dhe nxënës. Një pjesë e madhe e tyre janë punësuar në KEDS apo në kompanitë tjera energjetike. Synim i KEDS Akademisë është të përgatisë liderët e së nesërmës. Këtë e ka bërë deri tash, pasi shumë ish studentë të akademisë tashmë janë menaxherë apo kanë pozita të rëndësishme si në KEDS ashtu edhe në kompani tjera. Ata vlerësohen edhe nga organizata prestigjioze, si Korporata Sfidat e Milienumit që sivjet përzgjodhi katër ish studente të akademisë për të vazhduar specializimin dyvjecar në universitete prestigjoze amerikane, të financuara komplet nga fondet e qeverisë amerikane. KEDS Akademia është vlerësuar edhe nga organizatat botërore duke fituar deri tash shumë cmime në sektorin e Përgjegjësisë Shoqërore të Korporatës në qendra të rendësishme globale, si në Paris, Londër, Washington e shumë të tjera.  Detajet shtesë mund t’i gjeni në sajtin zyrtar të KEDS-it, përderisa më poshtë është linku ku e gjeni formularin për aplikim. / Front Online /

“M Sillosi” S’ka nëvojë për panik, grurë ka me bollëk

Të tjera