Lifestyle

Katër përfitimet e dushit me ujë të ftohtë

Katër përfitimet e dushit me ujë të ftohtë
11:23 | 20 Korrik 2021

Konsiderohet se dushi me ujë të ftohtë jep energji gjithë ditës, pse është kështu? Studimet kanë treguar se dushi i përditshëm me ujë të ftohtë ndihmon në rritjen e numrit të qelizave të bardha të gjakut në trup, transmeton FrontOnline. Janë qelizat e bardha të gjakut që janë përgjegjëse për të luftuar infeksionet dhe sëmundjet, dhe uji i ftohtë gjithashtu stimulon metabolizmin për të rritur prodhimin e yndyrës, e cila më vonë shndërrohet në energji.

Lehtësimi i stresit

Studimet tregojnë se dushi me ujë të ftohtë rrit sekretimin e endorfinës dhe zvogëlon sekretimin e kortizolit, një hormon që shkakton stres, dhe gjithashtu mund të lehtësojë dhimbjen e muskujve pas një tendosje të rëndë fizike.

Përmirëson produktivitetin

Uji i ftohtë stimulon trurin për të rritur fokusin dhe sasinë e energjisë së energjisë.

 

Lëkura dhe flokët

Uji i ftohtë ruan vajrat natyralë duke i bërë flokët më të shkëlqyeshëm. Kërkimet tregojnë se mund të zvogëlojë inflamacionin dhe ënjtjen e lëkurës./FrontOnline/

 

Loja e madhe ka filluar nga 31 Janar dhe vazhdon deri me 2 Shkurt në Petrol Company

Të tjera