Bota/Rajoni

Katedralja Notre Dame në Paris pritet të rihapet në vitin 2024

Katedralja Notre Dame në Paris pritet të rihapet në vitin 2024
23:14 | 18 Shtator 2021

Katedralja Notre Dame në Paris, Francë është në rrugën e duhur për t’u rihapur për publikun në vitin 2024, pasi katedralja tani është siguruar plotësisht, dy vjet pas zjarrit katastrofik që shkatërroi pjesë të mëdha të ndërtesës 850-vjeçare.

Sipas CNN, në një deklaratë të shtunën, organi publik përgjegjës ruajtjen dhe restaurimin e tij tha se sigurimi i katedrales kishte përfunduar sipas planit.

Elementet e “fazës së sigurisë”, përfshinin mbështjelljen dhe mbrojtjen e skulpturave të katedrales, forcimin e portave dhe heqjen e skelave të djegura, sipas kolektivit “Friends of Notre Dame de Paris”.

“Kjo do të thotë që ne po themi zyrtarisht se katedralja tani është e shpëtuar”, tha gjenerali Jean-Louis Georgelin, presidenti i organizatës përgjegjëse për restaurimin.

“Ne do të jemi në gjendje të vazhdojmë me vendosmëri me fazën e restaurimit dhe rindërtimit të pjesëve të shkatërruara nga zjarri, në mënyrë që të jetë gati të rihapet për shërbime dhe vizita publike në vitin 2024”, ka shtuar ai.

Apliko online për kredi në IBAS, përfito subvencionim nga Qeveria

Të tjera