Lajme

Kamenica ndan 10 mijë euro për rregullimin e infrastrukturës nëntokësore, ankohen banorët

Kamenica ndan 10 mijë euro për rregullimin e infrastrukturës nëntokësore, ankohen banorët
21:31 | 05 Korrik 2020

Kamenica ka probleme të mëdha me infrastrukturën nëntokësore. Por për rregullimin e kësaj infrastrukture nga buxheti komunal janë ndarë vetëm 10 mijë euro.

Nga buxheti i komunës, këtë vit parashihen të shpenzohen vetëm 407 mijë euro për investime kapitale. Nga kjo shumë 10 mijë euro janë ndarë për rregullimin e infrastrukturës nëntokësore.

Përqindja më e madhe e buxhetit komunal prej 9 milionë eurosh do të shpenzohet për paga dhe mëditje e në kategori të tjera, raporton KOHA.

Por banorët e ndërtesave kolektive të cilët jetojnë në lagjen “Qendra” janë ankuar se janë duke u neglizhuar kërkesat e banorëve për rregullimin e infrastrukturës nëntokësore.

Ata thanë se pas çdo reshje shiu, podrumet e këtyre ndërtesave vërshohen nga uji. Kërkojnë nga komuna zgjidhje, teksa për këtë problem thonë të kenë njoftuar edhe kompaninë regjionale të ujësjellësit “Hidromorava”.

Ndërkaq banorët në lagjen “Malësia” ankohen se kanë probleme me rrjetin e kanalizimit, i cili nuk i përçon ujërat e zeza të cilat po dalin më pas në sipërfaqe.

Kurse pushteti komunal në Kamenicë pranon se ka ndarë buxhet të vogël për rregullimin e infrastrukturës nëntokësore, ndonëse Komuna do të ndihmohet nga organizata të tjera. Përfaqësuesi i komunës, Meriton Ramabaja, në një përgjigje me shkrim ka deklaruar se në lagjen “Malësia” do të ketë investime për trajtimin e ujërave atmosferikë. Ai shtoi se në këtë komunë do të ketë investime në rregullimin e rrjetit të ujësjellësit që është ndërrimi i gypave të azbestit, projekt i cili zbatohet nga CDI-ja zvicerane, derisa do të trajtohen edhe ujërat e zeza në një fshat.

Prince Caffe pjesëmarrës në panairin DUBAI EXPO 2021

Të tjera