Lajme

Kamberi – Vuçiqit: Po negocioni me njerëz, fëmijët e të cilëve u vranë nga paramilitarët serbë

Kamberi – Vuçiqit: Po negocioni me njerëz, fëmijët e të cilëve u vranë nga paramilitarët serbë
14:35 | 22 Qershor 2021

Deputeti shqiptar në parlamentin e Serbisë, Shaip Kamberi, tha se ai e sheh të ardhmen në bashkëpunim me Serbinë, por gjithashtu se ekipi negociator duhet të dijë të flasë me njerëzit, fëmijët e të cilëve u vranë nga forcat serbe, transmeton FrontOnline.

“Si anëtar i popullit shqiptar, unë shoh një perspektivë në BE, por edhe në normalizimin e marrëdhënieve me Serbinë. Formula për bashkëjetesën e popujve ballkanikë është mirëkuptimi, gjithçka tjetër ka çuar në konflikte të përgjakshme. Unë besoj se dialogu i Brukselit është i vetmi mekanizëm për normalizimin e marrëdhënieve, tha Kamberi.

“Gjuha e urrejtjes dhe riciklimi i termave nga vitet 1990 nuk kanë vend në dialog. Unë e kuptoj që Serbia përfaqëson interesat e saj, por Serbia duhet ta kuptojë që ju jeni duke negociuar me njerëz, fëmijët e të cilëve u vranë nga Skorpionët serbë. Sot duhet të kuptohet se pavarësia e Kosovës është rezultat i prishjes së Jugosllavisë”, tha Kamberi.

“Publiku serb duhet ta dijë se vrasjet e popullsisë shqiptare ishin kryer dhe forcat serbe kryen sulme të përhapura dhe të organizuara ndaj shqiptarëve”, tha Kamberi.

“Duhet të theksohet se satanizimi dhe fyerja e përditshme e shqiptarëve dhe e Kosovës nuk është në favor të dialogut. Deklarata e Pavarësisë nuk e shkeli Rezolutën. Ju, president, u distancuat nga Vuk Jeremic dhe vendimet e tij të atëhershme në negociata, dhe unë mendoj se duhet të distancohesh. Sot, Serbia ka probleme me fqinjët e saj, Malin e Zi, Kroacinë dhe marrëdhëniet me Shqipërinë do të varen nga marrëdhëniet me Kosovën”, tha Kamberi.

Kamberi pohoi se Serbia po punon sistematikisht në margjinalizimin e pakicave shqiptare dhe ai e shprehu atë si një kundërshtim./FrontOnline/

 

Natën e Kurban Bajramit Petrol Company shpërndan 40 pako ushqimore për fëmijët jetim në Kosovë

Të tjera