Auto&Tech

Jetesa në hapësirë? Krijohet materiali që mund ta mundësojë atë

Jetesa në hapësirë? Krijohet materiali që mund ta mundësojë atë
12:07 | 01 Shkurt 2020

A ka jetë në univers? A mundet që njeriu të jetojë në hënë?

Prej shumë vitesh njeriu është munduar të gjejë mënyrat se si të mundësojë jetën në një planet tjetër.

Shumë shkencëtarë janë munduar që ndërtojnë struktura ndërtesash që t’i rezistojnë presionit në orbitën e hënës.

Janë pikërisht shkencëtarët indianë të cilët deklarojnë se kanë gjetur më në fund materialin që do ta bëjë të mundur këtë.

Ata kanë ndërtuar një material duke u bazuar në materialet hapësinore të sjella nga NASA.

Instituti Shkencor i Indisë në bashkëpunim me Organizatën e Kërkimit Hapësinor Indian krijuan atë që e quajnë “tulla hapësinore”.

Kjo arritje do të jetë revolucionare për mundësimin e jetës në hapësirë si dhe për eksplorimin e mëtejshëm të saj.

India po mundohet të arrijë shtetet e fuqishme si dhe NASA në garën për të shkuar në hënë.

“M Sillosi” S’ka nëvojë për panik, grurë ka me bollëk

Të tjera