[wp-story]

Lajme

Italia rikonfirmon mbështetjen ndaj Kosovës

Italia rikonfirmon mbështetjen ndaj Kosovës
14:12 | 16 Qershor 2020

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Vesel Krasniqi ka takuar ambasadorin italian NicolaOrlando, ku diskutuan për thellimin e bashkëpunimit ekonomik dhe vazhdimin e mbështetjes së Italisë për Kosovën.

Krasniqi e falënderoi ambasadorin Orlando për ndihmën e Italisë ndaj Kosovës që nga përfundimi i luftës, duke veçuar mbështetjen në ndërtimin e institucioneve të Republikës së Kosovës.

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë e njoftoi ambasadorin për projektet e Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë, dhe për Ligjin për Investime Strategjike që krijon shumë lehtësira për investitorët potencial që do të investojnë në Kosovë.

Po ashtu në takim u diskutua edhe mundësia e rritjes së shkëmbimeve tregtare Kosovë-Itali, sidomos në produktet bujqësore.

Ndërsa, ambasadori Orlando tha se pret nga Qeveria të punojë shumë në rritjen e transparencës, forcimin e ligjit dhe luftimin e korrupsionit.

Ai po ashtu theksoi se Italia do të vazhdojë mbështetjen për Kosovën, duke konfirmuar interesimin për shkëmbime tregtare dhe investime në mes të Kosovës dhe Italisë.

“M Sillosi” S’ka nëvojë për panik, grurë ka me bollëk

Të tjera