Lajme

Ish-ministri Agani: Nëse vërtetohen defektet në sistemin e oksigjenit, duhet dhënë përgjegjësi

Ish-ministri Agani: Nëse vërtetohen defektet në sistemin e oksigjenit, duhet dhënë përgjegjësi
20:33 | 08 Korrik 2020

Mëngjesi i ditës së diele nuk ishte i zakonshëm në Klinikën Infektive.

Në mesnatë në këtë Klinikë vdiqën 4 pacientë që po trajtoheshin me Covid-19.

Dyshimet e para për vdekjen e këtyre pacientëve ishin se ka pasur defekt në sistemin e oksigjenit.

Për, ish-ministrin Agani, në rast se vërtetohet se ka pasur defekt në sistemin e oksigjenit, përgjegjësi duhet të japin të gjithë akterët që udhëheqin me shëndetësinë.

“Sigurish se nga përgjegjësia nuk është i liruar askush veçanërisht kur kjo rezulton me vdekjen e qytetarëve, unë jam i prirur të mendoj se nuk ka qenë e rastit një gjë e tillë pasi që do të ishte shkallë e lartë e papërgjegjësisë ku në këto ditë, në këto momente ku dihet se prej oksigjenit është varur jeta e qytetarët ku është lejuar se për shkak të një defektit të vije deri të një situatë e tillë. Jam i informuar nga mediat se është duke u zhvilluar procedura hetimore lidhur me këtë çështje dhe nuk është mirë që të jepen kurrfarë supozime ose përfundime të cilat nuk janë të bazuara në prova”, tha për Front Online.

Natën e Kurban Bajramit Petrol Company shpërndan 40 pako ushqimore për fëmijët jetim në Kosovë

Të tjera