Lajme

Ish-drejtori i KEK-ut për hetimin e energjisë: Jam i gatshëm të përgjigjem para çdo institucioni

Ish-drejtori i KEK-ut për hetimin e energjisë: Jam i gatshëm të përgjigjem para çdo institucioni
08:50 | 12 Maj 2022

E, i përfshirë në hetim për energji elektrike që nga viti 2006, mund të jetë edhe Arben Gjukaj, drejtor i Korporatës Energjetike të Kosovës në vitin 2017.

Ai për Front Online tha se është i gatshëm të përgjigjet në rast se thirret nga institucionet, siç thotë ai vetëm për ta ndriçuar të vërtetën.

“Kam qenë, jam dhe do të mbetem i gatshëm para çdo institucioni, që jam i obliguar të përgjigjem, në çdo moment, çka do, me gjithë kapacitetin tim që e kam mu përgjigj, me ndriçuar të vërtetën. Jam i gatshëm, kushdo që më thërret prej institucioneve me u përgjigj”, tha ai për Front Online.

Debati për energjinë elektrike në Kosovë ka nisur që nga fundi i vitit të kaluar, kur Kosova u përballë me reduktime të rrymës, për shkak të një krize globale të energjisë.

Situata më pas u përkeqësua, për shkak se Kosova nuk mund të mbulonte nevojat e saj me kapacitetet prodhuese të KEK-ut.

Ndryshe, sipas ligjeve në fuqi, komisionet hetimore themelohen për të hetuar probleme, çështje ku janë drejtpërsëdrejti të përfshira përgjegjësitë qeveritare apo shtetërore.

Kur do të nisë punën Komisioni Hetimor për Energjinë? Flet kryesuesi Hajdar Beqa

Një delegacion i Prince Coffee viziton plantacionet e kafesë në Indi

Të tjera