[wp-story]

Lajme

Inspektorati vazhdon mbikëqyrjen në lokalet e Prishtinës, kërkohet zbatimi i urdhëresës kundër Covid-19

Inspektorati vazhdon mbikëqyrjen në lokalet e Prishtinës, kërkohet zbatimi i urdhëresës kundër Covid-19
16:42 | 18 Qershor 2020

Me qëllim të mbrojtjes së jetës së qytetarëve nga pandemia COVID-19, ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Vesel Krasniqi ka nënshkruar një urdhëresë për aplikimin e masave për parandalimin e luftimit të COVID-19 në sektorin e gastronomisë.

Përmes kësaj urdhërese, ministri ka kërkuar zbatimin e masave që dalin nga plani kombëtar i reagimit ndaj këtij virusi, rekomandimeve që janë dhënë nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike dhe manualin e Ministrisë së Shëndetësisë.

Ndërsa, kryeinspektori i MTI-së, Lulzim Syla bashkë me inspektoratin ka vazhduar kontrollet nëpër lokale edhe sot në kryeqytet.

Syla bashkë me inspektoratin ka informuar bizneset për urdhëresën e ministrit Krasniqi, dhe iu ka kërkuar pronarëve të bizneseve që t’iu përmbahet rregullave të institucioneve.

Syla ka bërë të ditur se inspektimet do të vazhdojnë, që të mbrohet shëndeti i qytetarëve të Kosovës dhe të respektohen rregullat dhe njëkohësisht do të kërkohet nga Inspektoratet Komunale që ta zbatojnë urdhëresën e ministrit Krasniqi.

“Petrol Company” ndihmon më shumë se 200 familje për festën e Fitër Bajramit (VIDEO)

Të tjera