Lajme

Iniciohet hartimi i ligjit kundër sëmundjes COVID-19

Iniciohet hartimi i ligjit kundër sëmundjes COVID-19
17:39 | 19 Qershor 2020

Në Ministrinë e Punëve të Brendshme u mbajt takimi i Grupit Ndërinstitucional për Menaxhim të Incidenteve, ku u vendos që për të menaxhuar më mirë dhe më efektshëm pandeminë, të iniciohet hartimi i koncept-dokumentit të ligjit për COVID-19.

Ministri i Brendshëm, Agim Veliu, theksoi se situata me pandeminë ditëve të fundit është e rënduar. Për këtë qëllim, ai tha se Ministria e Shëndetësisë ka hartuar dhe shpërndarë Manualin, i cili do të ndihmojë se si të vijojë qeverisja dhe biznesi në kushte pandemie, në të dy sektorët, publik dhe privat.

“Ministria e Punëve të Brendshme ka hartuar udhëzues të bazuar në Manualin e Ministrisë së Shëndetësisë për secilin institucion të vetin dhe është e gatshme t’iu ofrojë mostrën dhe t’i mbështesë me ndihmën e eksperteve të gjithë Qeverinë e Kosovës si tërësi”, theksoi Veliu.

Ministri i MPB-së thekoi se udhëzuesi do të ndihmojë për vijimësinë e qeverisjes në kushte pandemie në institucionet përkatëse, por edhe institucioneve tjera që nuk janë të përfaqësuara në Grupin Ndërinstitucional, duke u kujdesur njëkohësisht që të mos ketë shkelje ligjore, “siç kishte ndodhur gjatë mandatit të Qeverisë së kaluar”.

Ndërkaq, ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, vuri në dukje përkushtimin e tij dhe personelit shëndetësor për menaxhimin e situatës me COVID-19, pas lehtësimit gradual të masave, duke marrë për bazë sfidat e kohëve të fundit për shkak të rritjes së madhe të numrit të qytetarëve që janë infektuar.

Ai kërkoi nga të gjitha institucionet publike dhe private që të zbatojnë Manualin që e ka hartuar MSH-ja, i cili është obligativ për të gjithë qytetarët pa dallim.

Njëkohësisht, të gjithë anëtarët e grupit apeluan qytetarët e Kosovës të kenë kujdes dhe disiplinë maksimale, me qëllim që të bëhen të gjitha përpjekjet për të mos qenë të detyruar t’i rikthejmë masat kufizuese.

Kush ështe kosovari THE VICTOR që synon tregun e jashtëm? (video)

Të tjera