Lajme

Informata në gjuhën shqipe nga BAG lidhur me hyrjen në Zvicër

Informata në gjuhën shqipe nga BAG lidhur me hyrjen në Zvicër
18:31 | 17 Korrik 2020

Zyra Federale e shëndetit Publik (BAG) ka krijuar një faqe në internet lidhur me temën e hyrjes/udhëtimit nga jashtë në Zvicër

Këshilli Federal ka vendosur më 6 korrik 2020 për të futur në fuqi një detyrim karantine prej 10 ditësh për personat që vijnë nga zonat jashtë vendit, me rrezik të shtuar të infeksionit.

Zyra Federale e shëndetit Publik (BAG) ka krijuar një faqe në internet lidhur me temën e hyrjes/udhëtimit nga jashtë në Zvicër në të cilën përfshihen informacionet më të rëndësishme (ku gjendet edhe një listë zonash / shtetesh me rrezik të rritur të infeksionit), si: kompensimi; përjashtimi nga karantina; kontaktet etj: www.bag.admin.ch/einreise.

Gjithashtu është krijuar edhe një fletëpalosje informacionesh A5 dhe një poster informacionesh A3 (“Urdhëresa lidhur me Covid 19 për masat në fushën e transportit ndërkombëtar të udhëtarëve”). Këto mund të shkarkohen nga lidhjet më poshtë:

o    Info-Flyer A5 / Info-Plakat (DE)

o    Info-Flyer A5 / Info-Plakat (FR)

o    Info-Flyer A5 / Info-Plakat (IT)

o    Info-Flyer A5 / Inof-Plakat (EN)

o    Info-Flyer A5 / Info-Plakat (in weiteren Sprachen)

Kompanitë e transportit i kanë pasur në dispozicion ato që nga fundi i javës së kaluar.

Fletushkat / posterat janë gjithashtu në dispozicion në këto gjuhë: shqip, armenisht, armenisht, maqedonisht, rumanisht, rusisht, serbisht / kroatisht / boshnjakisht, spanjisht dhe bjellorusisht. Portugezët do të mund të gjejnë këto përmbajtje në gjuhën e tyre, në fillim të javës tjetër.

Siç është njoftuar tashmë, aplikacioni SwissCovid , në fund të kësaj jave do të jetë në dispozicion edhe në gjuhën turke dhe tigrinya. Ai është tashmë në dispozicion në gjuhët: gjermanisht, frëngjisht, anglisht, italisht, shqip, boshnjakisht, kroatisht, portugalisht, rumanisht, serbisht, spanjisht).

Apliko online për kredi në IBAS, përfito subvencionim nga Qeveria

Të tjera