[wp-story]

Lajme

IKSHPK njofton se personi i arrestuar nuk është pjesë e stafit e as laborant i tyre

IKSHPK njofton se personi i arrestuar nuk është pjesë e stafit e as laborant i tyre
19:53 | 30 Dhjetor 2020

Policia e Kosovës njoftoi se sot ka arrestuar një laborant në IKSHPK-së, pasi i njëjti ia ka mundësuar një qytetareje që të hyj dhe ti bëj analizat për COVID-19, pa prit në rend fare dhe për këtë shërbim të mundësuar ditën vijuese për ta marrë rezultatin ai i ka kërkuar t’ia jap atij (20) njëzetë euro.

IKSHPK ka reaguar pak kësaj ngjarje ku njofton se personi i arrestuar sot nga Policia e Kosovës në ambientet e punës të IKSHPK-ës në dyshimin për kryerje të veprës penale të korrupsionit, nuk është staf dhe aq me pak laborant i IKSHPK-së, njofton Klan Kosova

“Personi i arrestuar ka qenë duke punuar si personel mbështetës në punë administrative me kontratë të përkohshme në tre muajt e fundit me afat të caktuar në IKSHPK i kontraktuar si pjesë e projektit të Bankës Botërore për të përkrahur shëndetësinë e Kosovës në përballje me pandeminë COVID 19”.

Në reagimin e IKSHPK-së mes tjerash thuhet se ofrojnë mbështetje të plotë në zbatimin e ligjit.

“Pa paragjykuar procesin e hetimeve në këtë rast, IKSHPK ofron mbështetje të plotë zbatimit të ligjit si dhe mbetet si gjithmonë e përkushtuar për të punuar në mënyrën sa më profesionale të mundur. Ky rast nuk mundet në asnjë mënyrë të zbeh punën kolosale të personelit të IKSHPK në luftimin e pandemisë me COVID-19 gjatë gjithë vitit 2020”.

Loja e madhe ka filluar nga 31 Janar dhe vazhdon deri me 2 Shkurt në Petrol Company

Të tjera