Lajme

Hoti: Me aktin e GJND-së u legjitimua e drejta e popullit të Kosovës për pavarësi

Hoti: Me aktin e GJND-së u legjitimua e drejta e popullit të Kosovës për pavarësi
14:14 | 22 Korrik 2020

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, ka thënë se sot bëhen 10 vjet që kur Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë në Hagë konstatoi se Deklarata e Pavarësisë së Republikës së Kosovës, e shpallur më 17 Shkurt 2008, është në përputhje me të Drejtën Ndërkombëtare.

“Me këtë akt, përfundimisht është njohur subjektiviteti ndërkombëtar i Kosovës si shtet i pavarur e sovran dhe është legjitimuar e drejta e popullit të Kosovës për pavarësi!”, ka shkruar Hoti në rrjetin social Facebook.

Natën e Kurban Bajramit Petrol Company shpërndan 40 pako ushqimore për fëmijët jetim në Kosovë

Të tjera