Ekonomi

Heqja e akcizës për naftën, Kurti tregon se a mund të ndodhë kjo

Heqja e akcizës për naftën, Kurti tregon se a mund të ndodhë kjo
14:59 | 18 Qershor 2022

Heqja e akcizës për naftën nuk mund të bëhet.

Kryeministri Albin Kurti ka thënë se këtë e konsideron si politikë që padobishme.

“Ajo nuk ju ndihmon atyre që kanë më së shumti nevojë. Shembulli i Gjermanisë për heqjen e tatimit të naftë nuk i ndihmon qytetarët. Ajo mund ta rrisë fitimin e tregtarëve”, është shprehur Kurti.

“Dëshirojmë që me politika sociale t’i ndihmojmë qytetarët dhe jo duke bërë hamendësime që shndërrohen në superprofit për tregtarët”.

Ai ka thënë se çdo ditë përcjellin hyrjen e naftës në vend nga dogana dhe përcjellin çmimet brenda.

“Këto ditë dhe po përpilojmë një udhëzim administrativ lidhur me çmimet e naftës. Mund të jetë shumë shpejt por kurrsesi s’është larg. Synimi ynë është që të mbrojmë konsumatorët, njëkohësisht të kujdesemi që tregu të mos deformohet dhe të ketë konkurrencë të barabartë”./Front Online

Petrol Company zbret çmimet në Ditën e Verës: Benzinë 1.70 euro dhe Diesel 1.85 Euro për litër

Të tjera