Lajme

Hasani: Vendosja e emrave shqip për fëmijët sot është detyrë kombëtare e çdo shqiptari

Hasani: Vendosja e emrave shqip për fëmijët sot është detyrë kombëtare e çdo shqiptari
09:12 | 28 Nëntor 2022

Ish-i burgosuri politik Nait Hasani, për Front Online ka treguar edhe me çfarë pasoja janë përballur personat të cilat kanë pasur emra me identitet kombëtar e po ashtu edhe familjet e tyre.

“Mendoj se ka pasur pasoja në shkollim, në edukim dhe shtrëngime në familje nga policia sekrete që mos të vendosin emra shqip. Por, qytetarët kanë pasur guxim dhe kanë vendosur emra shqip pa llogaritur pasojat e tyre. Ka pasur marrje në pyetje nga sigurimi i shtetit duke përdorur si shkak diçka tjetër, derisa qëllimi ka qenë kryekëput tek emrat shqip”, ka deklaruar Hasani.

Ndërsa, thekson se vendosja e emrave shqip për fëmijët sot është detyrë kombëtare e çdo shqiptari.

“Pavarësisht kërcënimeve e dhunës, në Kosovë u tregua një guxim qytetar në mbrojtje të identitetit tonë kombëtar në çdo formë e mënyrë të mundshme. Vendosja e emrave shqip për fëmijët sot është detyrë kombëtare e çdo shqiptari. Me emra shqip tregojmë shpirtin tonë, gjakun dhe identitetin tonë kombëtar”, ka shtuar Hasani për Front Online.

Rrëfimi i Flamur Shalës: Emrin ma vendosi babai, ishte i burgosur politik për flamur e për bashkimin e shqiptarëve

Banorja e 13-të e BBVK rrëfen ngjarjen e frikshme që i ka ndodhur

Të tjera