Lajme

Hasani: Kush ka vendosur emra me identitet kombëtar është përballur me presione të ndryshme

Hasani: Kush ka vendosur emra me identitet kombëtar është përballur me presione të ndryshme
08:51 | 28 Nëntor 2022

Për vështirësitë e asaj kohe dhe sfidat që kanë kaluar familjet shqiptare, për Front Online ka folur edhe ish-i burgosuri politik, Nait Hasani.

Hasani thotë se vendosja e emrave që simbolizonin identitetin kombëtar është shikuar me indinjatë nga pushteti.

Derisa, ka treguar edhe problemet me të cilat janë ballafaquar familjet shqiptare në kohën e pushimit.

“Duke vendosur emrat shqip familjarët tonë janë përballur me presione të ndryshme nga pushteti dhe sigurimi i shtetit. Ata janë pyetur direkt e indirekt se përse po i vendosin këta emra dhe nuk po vendosin emra të ndryshëm të besimeve fetare për të cilët thonin se janë më të mirë për t’u shqiptuar. Me emra kanë dashur të prezantojnë pasqyrën e qytetarëve të vendit tonë në ish-Jugosllavi si vend islamik, por edhe duke filluar t’i asimilojnë me emra jugosllav”, ka thënë Hasani për Front Online.

Sipas tij, Kosova në atë kohë ka qenë eksperiment në ish-Jugosllavi e Serbi.

Kurse, thotë se këta të fundit kanë bërë eksperimente me çdo gjë shqiptare deri në atë shkallë sa edhe kanë helmuar nxënësit nëpër shkolla.

Rrëfimi i Flamur Shalës: Emrin ma vendosi babai, ishte i burgosur politik për flamur e për bashkimin e shqiptarëve

The Victor vjen me këngë të re “Got U”

Të tjera