Lajme

Haradinaj kujton Srebrenicën: I sigurojmë boshnjakët se ia kuptojmë më së miri vuajtjen

Haradinaj kujton Srebrenicën: I sigurojmë boshnjakët se ia kuptojmë më së miri vuajtjen
11:17 | 11 Korrik 2020

Ish-kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, ka kujtuar Masakrën e Srebrenicës sot në 25 vjetorin e kësaj tragjedie.

Ai tha se regjimi i Millosheviqit ka lënë njolla të pashlyera në ndërgjegjen njerëzore.

“Njëzetepesë vite kaluan nga Masakra e Srebrenicës. Regjimi i Millosheviqit, një regjim mizor që realizoi projektet shoviniste me dhunë e gjenocid, la njolla të pashlyera në ndërgjegjen njerëzore”.

“Kujtojmë me respekt jetët e humbura të fëmijëve, grave, të moshuarve, njerëzve të pambrojtur e pa asnjë faj. Plagët janë të hapura. Krimi edhe më tutje ka mbetur i pandëshkuar dhe i pa cilësuar ligjërisht”.

“E njëjta ndodhi edhe me popullin e Kosovës. Prandaj, duke bashkëndjerë me popullin boshnjak, i sigurojmë ata, se ne i kuptojmë më së miri vuajtjet dhe përjetimet e tyre”.

Është koha të shijojmë çokollatën më të mirë..

Të tjera