Auto

Gunther Werks Porsche 993 Speedster

Gunther Werks Porsche 993 Speedster
11:32 | 30 Dhjetor 2021

Kompania amerikane Gunther Werks do të kënaqë 25 klientë të pasur, pasi së shpejti do të dorëzojë krijimin e tyre të jashtëzakonshëm restomod të frymëzuar nga Porsche 911 Speedster jashtëzakonisht i rrallë nga Seria 993, i cili u bë vetëm në dy kopje.

Atë që kompania e famshme Singer e bën me dorë në bazë të Porsche 911 nga Seria 964, Gunther Werks e bën në bazë të gjeneratës së ardhshme “Elfer” që fshihet pas numrit 993 dhe do të mbahet mend si gjenerata e fundit Porsche 911 e të cilit. motorët legjendar të boksierëve ftoheshin me ajër.

Trajtimi nga GW është frymëzuar nga modeli origjinal 993 Speedster, të cilin Porsche dikur e bëri vetëm në dy kopje (njëra për Ferdinand Alexander Porsche, tjetra për komedianin Jerry Seinfeld) dhe kështu e bëri atë një nga modelet e saj më të dëshirueshme.

Për 25 klientë të pasur të cilët nuk patën mundësinë të shkonin me makinë në shtëpi, origjinali 993 Speedster Gunther Werks ka përgatitur një zëvendësim të jashtëzakonshëm që u krijua në Porsche 993 të restauruar dhe modifikuar, dhe fotot e publikuara tregojnë se çfarë shpejtësie të parë të porositur i porositur ngjyra e trupit.

Përveç derës, të gjitha panelet e trupit janë prej fibra karboni, gjë që ka ndihmuar shumë që pesha e 2-vendëshit të jetë vetëm 1175 kilogramë dhe me modifikime nën kapuç ka ardhur motori boksier me 6 cilindra 4.0 litra që zhvillon 440 kuaj fuqi dhe 455 Nm. të çift rrotullues.

Si kujtesë, prodhimi më i fuqishëm Porsche 911 (993) mbante aksesorin GT2 dhe zhvilloi 450 kuaj fuqi. Transmisioni manual me 6 shpejtësi Getrag G50 është përgjegjës për transmetimin e fuqisë në boshtin e pasmë me bllokim të kufizuar mekanik diferencial, me Gunther Werks që ofron disa opsione transmetimi dhe frenat e kompanisë së njohur italiane Brembo sigurojnë frenim efikas.

Mbështetja standarde është zëvendësuar nga mbështetja adaptive me tre programe pune të fshehura pas rrotave të përforcuara të aliazhit 18 inç në stilin e veçantë Fuchs./FrontOnline/

Prince Coffee House tani edhe në Vjenë të Austrisë

Të tjera