Lajme

Gucati: S’besoj që Thaçi dhe Veseli ndërhynë në punën e Speciales, sepse janë sponsorë të saj

Gucati: S’besoj që Thaçi dhe Veseli ndërhynë në punën e Speciales, sepse janë sponsorë të saj
21:45 | 24 Qershor 2020

Kryetari i OVL-së së UÇK-së Hysni Gucati ka thënë se në listën që ata e posedojnë me emrat e të gjithë atyre që janë ftuar nga Gjykata Speciale nuk është ai i presidentit Hashim Thaçi.

“Deri më tash janë ftuar 273 persona në Gjykatën Speciale. Si organizatë e veteranëve të luftës të UÇK-së i kemi të gjithë emrat dhe mbiemrat, ku mbi 60 për qind janë në cilësi të dëshmitarit dhe të tjerët janë të dyshuar. I vetmi është emri i Hashim Thaçit që në listën tonë nuk ekziston që ka qenë i ftuar ndonjëherë nga Gjykata Speciale”.

Gucati në Rubikon të Klan Kosovës është shprehur i bindur se Hashim Thaçi dhe Kadri Veseli nuk kanë ndërhyrë në punën e Gjykatës Speciales pasi, sipas tij, ata kanë qenë sponsorët kryesorë të krijimit të saj.

“Nuk besoj që [Hashim] Thaçi dhe [Kadri] Veseli kanë tentuar të ndërhyjnë, sepse vetë kanë qenë sponsorë të kësaj gjykate në Kuvendin e Kosovës bashkë me LDK-në që kanë qenë në qeverisje dhe ju e dini reagimin tonë për këtë gjykatë. Kjo Gjykaëtë Speciale është kthyer bumerang sot”.

Ai ka thënë se “ky është një grusht i dytë për pjesëtarët dhe luftën e UÇK-së”.

“Nuk është në pyetje individi – Hashim Thaçi ose Kadri Veseli – por UÇK-ja, sepse Hashim Thaçi ka qenë kupolla e UÇK-së – ka qenë drejtor i Zyrës Politike të UÇK-së. Ky është një sulm i fortë që i është bërë sot pjesëtarëve të UÇK-së kur janë ngritur dy aktakuza për dy figura të ndritshme të luftës”.

“Ne e kemi thënë edhe në muajin shkurt që shumë shpejt do të ngritën aktakuzat, sepse në takimet me ndërkombëtarët e kemi diktuar që aktakuzat do të ngritën te hierarkia e lartë ushtarake ndonëse nuk kemi menduar për Hashim Thaçin dhe Kadri Veselin. Kemi menduar për komandantët e zonave ose Shtabit të Përgjithshëm”.

Gucati ka ripërsëritur qëndrimin tashmë të ditur të Organizatës së Veteranëve të Luftës së UÇK-së për Gjykatën Speciale.

“Ne e kemi thënë se kjo gjykatë është raciste dhe e papranueshme për ne. Është gjykatë e njëanshme. Kjo gjykatë e dënon vetëm një etni dhe një ushtri – e dënon UÇK-në që ka bërë luftë të drejtë për të mbrojtur shtëpinë dhe fëmijët tanë. Nuk kemi bërë gjenocid”.

Ai ka thënë se çdo pjesëtar i UÇK-së duhet ta ndjejë veten krenar për luftën që kanë bërë për vendin e tyre.

Petrol Company zbret çmimet në Ditën e Verës: Benzinë 1.70 euro dhe Diesel 1.85 Euro për litër

Të tjera