Front TV

Gucati për aktakuzat e Speciales: S’besoj se do të ketë aktakuza ndaj liderëve shtetëror të Kosovës

Gucati për aktakuzat e Speciales: S’besoj se do të ketë aktakuza ndaj liderëve shtetëror të Kosovës
18:55 | 23 Qershor 2020

Vera e këtij viti është përfolur si koha kur do të ngritën aktakuzat e para nga Dhomat e Specializuara të Prokurorisë Speciale, për ish-pjesëtaret e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK).

Lidhur me këtë çështje, kryetari i OVL-UÇK-së, Hysni Gucati, ka thënë për Front Online, se ende nuk dihet saktë se kur do të ngritën ato.

LEXO EDHE: Kryetari i OVL-së: Përflitet se gjatë verës do të ngrihen aktakuzat e para nga Specialja

“Kemi dëgjuar që brenda kësaj vere të ketë aktakuza të para nga Specialja. Se kur do të ngritën nuk e dimë. Ndaj kujt do të ngritën nuk e dimë. Për ne është e papranueshme çdo aktakuza që do të ngritët. Unë besoj që edhe nga këto aktakuza do të dalim fitimtar, edhe pse disa pjesëtarë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës nuk kanë pasur mundësi të bëjnë krime lufte, siç kanë bërë serbët”, ka thënë kryetari i OVL-UÇK-së.

Për sa i përket mundësisë së ngritjes së aktakuzave për liderët e lartë shtetëror në Kosovë, e që njëherësh kanë qenë pjesëtarë të UÇK-së, Gucati, për Front Online, ka thënë që nuk beson që të njëjtat do të ngritën ndaj tyre.

“Realisht unë nuk mendoj, por tash nuk i besohet më Gjykatës Speciale sepse ka bërë një mori ftesash. Mbi 270 ftesa që i kemi deklaruar me kohë. Kjo  është një mori e dëshmitarëve të rrejshëm që i ka marrë shumë dëshmitarë, që ka ftuar Gjykata Speciale. Tash nuk i besohet se a do t`i ngritë apo jo. Unë besoj në drejtësinë e tyre dhe në punën e liderëve tonë që e kanë bërë gjatë luftës dhe pas luftës. Nuk besoj që ndonjë lider do të merret në pyetje apo do të ngritët aktakuzë ndaj tyre. Kjo pasi që kanë bërë një luftë të drejtë dhe të pastër si loti”, ka thënë Gucati për Front Online.

1 abonim, 3 paisje, 240 kanale shqip – NimiTV në gjithë Evropën për vetëm 99.90€ për 12 muaj

Të tjera