Lajme

Gjykata Themelore e Prizrenit sot jep verdiktin përfundimtar për serbin e akuzuar për krime lufte

Gjykata Themelore e Prizrenit sot jep verdiktin përfundimtar për serbin e akuzuar për krime lufte
10:57 | 17 Qershor 2020

Gjykata Themelore në Prizren sot do të jep fjalën përfundimtare ndaj Darko Tasiq, i cili akuzohet për krime lufte në Kosovë.

Procesi i gjyqësor ndaj tij ka filluar para dy viteve.Ai akuzohet se ka kryer krime ndaj popullatës civile në Krushë të Vogël dhe të Madhe.

Tasiq në fillim të procesit ishte deklaruar i pafajshëm.Ai është mbrojtur në heshtje.I akuzuari kishte jetuar deri në vitin 1999 në fshatin Krushë së bashku me familjen e tij.

Sot banorët e Krushës së Madhe kanë organizuar duke kërkuar drejtësi ndaj krimeve që janë bërë në këtë fshat.Prokurorja e rastit Drita Hajdari në seancën e sotme ku do të jepet fjala përfundimtare, ka folur lidhur me provat e siguruar për rastin në fjalë.Hajdari tha se gjithçka ka qenë e planifikuar për krimet e bëra në Krushën e Madhe dhe të Vogël.Ajo tregon se dëshmitarët rrëfyen se si forcat serbe i vranë burrat dhe i asgjësuan kufomat e të vrarëve, duke i hedhur në lumin Drin.Prokurorja deklaroi se në disa raste ka marrë pjesë edhe i akuzuari Darko Tasiq, si pjesëtar rezervë i policisë.Tutje ajo theksoi se deshmitarët e kanë parë Tasiqin duke plaçkitur pronën e familjes Hajdari.Këta të fundit sipas Hajdarit, kanë parë që Tasiq me vëllaun e tij edhe disa persona që janë afruar tek kamionat e familjes Hajdari, njofton Klan Kosova.

Comodita nis 35 kontejnerë me dyshekë për në SHBA

Të tjera