Gjuha:
×
 • Kronika
 • Kronika

  Gjykata e Pejës dënon me 800 euro një qytetar për dhënie të ryshfetit

  FrontOnline
  3 vite më parë

  Gjykata Themelore në Pejë – Departamenti për Krime të Rënda ka njoftuar se ka shpallë aktgjykim dënues ndaj të akuzuarit E.R për shkak se me datë 13.09.2020 rreth orës 23:20 minuta, në fshatin V, Komuna P, pikërisht në afërsi të pompës së derivateve të naftës “P.C”, me dashje dhe në mënyrë të drejtpërdrejt i jep përfitim pasuror personit zyrtar në mënyrë që ai person të mos veprojë në pajtim me detyrën e tij zyrtare, në atë mënyrë që ditën kritike përderisa i pandehuri po qarkullonte me veturën e tij ndalohet nga ana e policisë, me ç’rast pasi i merret dokumentacioni dhe konstatohet përmes alkool testit se i pandehuri ka qenë duke drejtuar automjetin në gjendje të dehur, me këtë rast është njoftuar se kishte kryer kundërvajtje, e ku këtu i pandehuri nxjerr nga xhepi kartëmonedhën me vlerë prej pesëdhjetë (50) euro duke ua ofruar zyrtareve policor, me kërkesë për ta lëshuar dhe mos u marr me të, mirëpo i njëjti është arrestuar nga ana e policisë ndërsa kartëmonedha është sekuestruar,

  Ndaj të akuzuarit gjykata shqiptoj denim me gjobë në shumë prej treqind (300) € dhe denim me burg në kohëzgjatje prej gjashtë (6) muaj. Me pëlqimin e të akuzuarit dënimi me burg i është shndërruar në dënim me gjobë në shumë prej pesëqind (500) €.

  Andaj, gjykata i shqiptoj denim unik me gjobë në shumën prej tetëqind (800) €, të cilin dënim do t’a paguaj brenda afatit prej tridhjetë (30) ditësh pas plotfuqishmërisë së këtij aktgjykimi.

  Nëse i akuzuari dënimin me gjobë nuk e paguan në afatin e caktuar, dënimi me gjobë do t’i zëvendësohet me dënim me burg, duke llogaritur një (1) ditë burgim për çdo njëzet (20) euro të gjobës.

  Të akuzuarit i konfiskohet monedha në shumë prej pesëdhjetë (50) € dhe e njëjta pas plotfuqishmërisë së këtij aktgjykimi urdhërohet që t’i alokohet mjeteve të buxhetit të Republikës së Kosovës.

  I akuzuari obligohet që në emër të shpenzimeve të paushallit gjyqësor të paguaj shumën prej njëzet (20) € dhe shumën prej pesëdhjetë (50) euro në emër të taksës për kompensimin e viktimave të krimit.

  Kundër këtij Aktgjykimi pala e pakënaqur ka të drejtë ankese në Gjykatën e Apelit.

  Shkëlqim Devolli takon guvernatorin e Texasit, Greg Abbott, flasin për rritje bashkëpunimi Kosovë – ShBA
  Nga Rubrika
  Kronika24 Mars 2023
  Një person është arrestuar, i cili pas një mosmarrëveshje ka sulmuar një person tjetër duke i shkaktuar lëndime trupore. Policia bën të...
  Kronika24 Mars 2023
  Është raportuar për një person se ka humbur jetën në Prizren. Viktima ishte goditur nga vetura mbrëmë rreth orës 19:00. I dyshuari...
  Kronika24 Mars 2023
  Policia ka kapur personi i cili dyshohet se vodhi portofolin dhe telefonin e një gruaje në Prishtinë. Sipas policisë, i dyshuari me...
  Të tjera
  Lajme24 Mars 2023
  Ekipet e “Xhenios” të Gardës Kombëtare të Forcës së Sigurisë së Kosovës kanë nisur ndërtimin e urës mobile në fshatin Aqarevë të...
  Lajme24 Mars 2023
  Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, së bashku me kabinetin e tij qeveritar, ka bërë homazhe në Kompleksin Memorial “Dëshmorët e Kombit” në...
  Bota/Rajoni24 Mars 2023
  “Jemi në mes të procesit për anëtarësimin në NATO. Turqia ka njoftuar se do ta ratifikojë kërkesën tonë para zgjedhjeve. Të njëjtën...
  Bota/Rajoni24 Mars 2023
  Çdo përpjekje e Ukrainës për të marrë gadishullin e Krimesë do të ishte një arsye për Rusinë që të përdorte “absolutisht çdo...
  Bota/Rajoni24 Mars 2023
  Disa lëkundje tërmeti janë ndjerë në orët e para të ditës së sotme në zonën mes Korçës dhe Ersekës. Sipas IGJEUM lëkundja...
  Bota/Rajoni24 Mars 2023
  Franca është e përfshirë nga protestat e dhunshme, kundër reformës së pensioneve. Një ditë me parë protestat degjeneruar në përleshje në të...

  FrontOnline, © 2023 Të gjitha të drejtat e rezervuara.