Lajme

Gjini: Hoti ka të drejtë të nënshkruajë në emër të Kosovës – por jo në emër të partnerëve nëse nuk ndihen komod

Gjini: Hoti ka të drejtë të nënshkruajë në emër të Kosovës – por jo në emër të partnerëve nëse nuk ndihen komod
18:55 | 09 Shtator 2020

Nënkryetari i AAK-së Ardian Gjini ka thënë se përfaqësuesit e këtij subjekti, në delegacionin e Kosovës në Shtëpinë e Bardhë, nuk u ndjenë komod, për shkak të çështjes së Ujmanit.

Gjini në Info Magazine deklaroi se kjo dhe ishte arsyeja e një acarimi të ndodhur të premten e 4 shtatorit, meqë Kryeministri Hoti s’mund të nënshkruajë marrëveshje pa konsultuar partnerin e koalicionit AAK-në.

“Në Shtëpinë e Bardhë ka ndodhur edhe diçka tjetër. Delegacioni serb për herë të parë i është ekspozuar në dokument një dokumenti propozim për njohjen e Kosovës”.

“Ka çështje të cilat neve na ngrisin një dro, siç ka qenë çështja e Ujmanit”.

“Kosova ka dalë prej një cikli të negociatave të pafundme pa një efekt real të marrëdhëniet mes dy vendeve”.

“Kurdo që vendet negociojnë me një vend tjetër, gjithmonë synohet që të krijohen rrethanat e një konsensusi sa më të madh që të jetë i mundshëm”.

“Ne nuk po negociojmë tarifa të energjisë, por çështje që janë jetike për Kosovën. Të gjithë kanë nevojë të kenë informacion”.

“Shumë prej nesh kanë kaluar në faza problematike të historisë së re të Kosovës. Ne kemi kujtimet shumë të freskëta prej proceseve shumë të rëndësishme”, tha ai në klanks.

Përfito FALAS një pushim për çift në Budva

Të tjera