[wp-story]

Bota/Rajoni

Gjermania me nevojë urgjente për fuqi punëtore të kualifikuar

Gjermania me nevojë urgjente për fuqi punëtore të kualifikuar
16:57 | 12 Janar 2020

Gjermania ka nevojë urgjente për punëtorë migrantë më të kualifikuar për të mbushur boshllëqet në tregun e vendeve të punës dhe ruajtur stabilitetin e sistemit të mirëqenies sociale, deklaroi sot një anëtar i bordit të Ministrisë Federale të Punësimit.

Në qershor 2011, migrantët përbënin rreth 20% të punësimit, ndërsa në qershor 2019 kjo shifër arriti në 60%.

Përqindja e forcës punëtore të ardhur jashtë Bashkimit Evropian është rritur ndjeshëm.

“Nevojiten më shumë punëtorë të huaj për ta bërë sistemin e sigurimeve shoqërore më rezistent në të ardhmen”, deklaroi Daniel Terzenbach nga bordi i Agjencisë Federale të Punësimit.

Ai shtoi se konkurrenca globale për këta punëtorë është në rritje.

Benzinë vetëm 1.05 euro në Petrol Company e shumë zbritje tjera në “Be Happy Restorant” dhe Market

Të tjera