Lajme

Gërxhaliu për “Mini-Shengeni”: Kosova nuk duhet të ketë frikë të jetë pjesë e kësaj nisme

Gërxhaliu për “Mini-Shengeni”: Kosova nuk duhet të ketë frikë të jetë pjesë e kësaj nisme
21:39 | 11 Shtator 2020

Sipas njohësit të çështjeve politike, Safet Gërxhaliut, nismat rajonale duhet të  shfrytëzohen nga Kosova që të përfitohet sa më shumë, ashtu sikur edhe me “Minishengenin”, pasi Amerika dhe BE-ja e shohin rajonin si tërësi dhe jo ekonomi të ndara.

Marrëveshja e Uashingtonit ndërmjet përfitimit ekonomik dhe politikës

“Integrimi në familjen evropiane nuk duhet të analizohet gjithmonë vetëm nga dimensioni politik por edhe nga ai ekonomik dhe duhet të kuptohet që orientimi amerikan dhe procesi i Berlinit Ballkanin e sheh si tërësi. Ne nuk duhet të kemi frikë nga këto iniciativa por duhet të kemi frikë nga përgatitja jonë për të u ballafaquar me këto sfida”, ka thënë ai për Front Online.

Në MINIMAX kanë filluar zbritjet finale me çmime fikse 2€, 5€, 7€, 9€

Të tjera