Vip

George Clooney me miq starton një shkollë filmi për adoleshentë

George Clooney me miq starton një shkollë filmi për adoleshentë
15:37 | 22 Qershor 2021

Aktorët amerikanë George Clooney, Kerry Washington dhe Don Cheadle po hapin një shkollë së bashku ku do t’u mësojnë adoleshentëve krijimin e filmave dhe kështu do të përpiqen të fusin diversitetin në prodhimin e Hollivudit. Qëllimi i shkollës, e cila është vendosur të fillojë punën në 2022, është të prezantojë diversitetin në industrinë e argëtimit duke hapur derën për punë të paguara mirë për të cilat nuk ka rrugë zyrtare. “Qëllimi ynë është të pasqyrojmë më mirë larminë e shtetit tonë” tha, Clooney, transmeton FrontOnline.

“Kjo nënkupton krijimin e programeve të shkollës së mesme që do t’i mësojë të rinjtë të përdorin kamerën, të modifikojnë dhe të përdorin efektet vizuale dhe tingullin dhe të gjitha mundësitë e tjera të karrierës që ofron industria”, shtoi aktori amerikan. Shkolla Mbretërore e Prodhimit të Filmit dhe Televizionit do të jetë e vendosur në distriktin kryesisht Westlake të Amerikës Latine. Profesorët do të kenë qasje te profesionistët e filmit, dhe studentët, përveç programeve akademike, do të kenë edhe praktikë. Bordi do të përfshijë Clooney, Washington, Cheadle, Mindy Kaling, Eva Longoria dhe një treshe regjisorësh, dhe ata gjithashtu do të mbulojnë 20 për qind të buxhetit fillestar prej 7 milion dollarësh./FrontOnline/

Loja e madhe ka filluar nga 31 Janar dhe vazhdon deri me 2 Shkurt në Petrol Company

Të tjera