Lifestyle

Furçat e dhëmbëve i ndërrojmë tri herë më pak se sa duhet

Furçat e dhëmbëve i ndërrojmë tri herë më pak se sa duhet
11:07 | 09 Qershor 2021

Edhe pse theksohet se është i nevojshëm ndërrimi i rregullt i furçave, ne nuk e bëjmë shpesh. Furça e dhëmbëve, qoftë klasike apo elektrike, duhet të ndërrohet të paktën katër herë në vit, pra çdo tre muaj, sepse ajo gjithashtu ka një afat të ruajtjes. Përndryshe, ju rrisni rrezikun e kariesit dhe problemeve me mishrat e dhëmbëve. Sipas një studimi të kryer në Evropë, ne e ndryshojmë atë, mesatarisht, vetëm një herë e gjysmë në vit.

 

Këshillë për ruajtjen e duhur të furçave të dhëmbëve

Pas çdo larjeje, shpëlajeni furçën e dhëmbëve dhe siguroni një vend ku nuk do të vihet në kontakt me furçat e tjera të dhëmbëve. Gjithashtu, mos e lini në një dollap, sepse kjo nxit zhvillimin e baktereve.

Këshillë për blerjen e furçës së duhur të dhëmbëve

Kur blini një furçë dhëmbësh, sigurohuni që “koka” e saj të përshtatet me gojën dhe dhëmbët tuaj. Kërkoni një që ka fibra me këshilla të rrumbullakosura. Ju mund të zgjidhni një furçë të butë, të mesme dhe të fortë. E buta është menduar për fëmijë, të moshuar, por edhe ata me proteza. Dentistët theksojnë se këto furça janë më të mirat, por ato shiten kryesisht të mesme dhe të forta. Një furçë me mprehje mesatare është e përshtatshme për njerëzit e të gjitha moshave, ndërsa ato të forta janë të mira për dhëmbët e mëdhenj dhe të fortë./FrontOnline/

Loja e madhe ka filluar nga 31 Janar dhe vazhdon deri me 2 Shkurt në Petrol Company

Të tjera