Lajme

Franca kërkon zbatimin e të gjitha ujdive të Brukselit mes Kosovës e Serbisë

Franca kërkon zbatimin e të gjitha ujdive të Brukselit mes Kosovës e Serbisë
11:44 | 25 Nëntor 2022

Presidenti i Senatit francez, Gerard Larcher, ka thënë se të gjitha marrëveshjet e nënshkruara në Bruksel mes Kosovës dhe Serbisë, duhet të zbatohen.

Këto komente, Larcher i bëri gjatë një takimi me kryetaren e Grupit Parlamentar serb të Miqësisë me Francën, Jadranka Jovanoviq.

“Presidenti i Senatit vazhdoi duke thënë se mbështet plotësisht zbatimin dhe përmbushjen e detyrueshme të të gjitha marrëveshjeve, përfshirë edhe Marrëveshjen e Brukselit”, thuhet në njoftimin e Parlamentit serb, raporton Klankosova.tv.

Duke folur për dialogun ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, Jovanoviqi tha se “Beogradi është plotësisht i përkushtuar ndaj dialogut sepse është e vetmja rrugë për zgjidhjen e çështjeve të hapura”.

Ajo theksoi rëndësinë e zbatimit të Marrëveshjes së Brukselit “dhe dispozitës më të rëndësishme të saj”, siç e konsideroi ajo formimin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe në Kosovë.

Loja e madhe ka filluar nga 31 Janar dhe vazhdon deri me 2 Shkurt në Petrol Company

Të tjera