[wp-story]

Bota/Rajoni

Fotoja e parë e Hënës e shkrepur para 182 viteve

Fotoja e parë e Hënës e shkrepur para 182 viteve
08:29 | 02 Janar 2021

Louis Daguerre, pionier francez i fotografisë, është i pari që realizon fotografimin e Hënës më 2 janar 1839.

Da Guerre (1787 – 1851) ishte piktor dhe fizikan i njohur për shpikjen e procesit të fotografimit të portretit. Ai u bë i njohur si një nga etërit e fotografisë.

Edhe pse i famshëm për kontributet në fotografi, Da Guerre ishte gjithashtu një piktor i arrirë dhe zhvillues i teatrit diorama (3-D).

“Graniti” hap showroom-in e dytë në Prishtinë (VIDEO)

Të tjera