Ekonomi

Fillon ekzekutimi i 60 milionë Euro për 36,679 biznese, kështu janë ndarë ato

Fillon ekzekutimi i 60 milionë Euro për 36,679 biznese, kështu janë ndarë ato
20:35 | 13 Tetor 2020

Ministria e Financave sot ka filluar ekzekutimin e 60 milionë Euro për 36,679 biznese, të cilat kanë deklaruar 206 mijë e 852 të punësuar, raporton Front Online.

Zëvendësministri i Financave, Agim Krasniqi përmes një postimi në “Facebook”, ka njoftuar që më shumti do të përfitojnë bizneset e vogla.

Më shumë detaje në postimin e tij:

Fillon ekzekutimi i 60 milionë Euro për 36,679biznese, të cilat kanë deklaruar 206,852të punësuar
Sot, mbi 15,500biznese, të cilat me kohë kanë përditësuar të dhënat (numrin e xhirollogarisë), kanë përfituar 37.3 milionë Euro. Në ndërkohë, pas përditësimit të xhirollogarive në EDI, Ministria e Financave, përmes Thesarit do të vazhdojë me ekzekutimin e pjesës së mbetur prej 22.7 milionë Euro.
Kjo masë është dizajnuar në bashkëpunim me komunitetin e biznesit dhe është planifikuar si njëra nga masat që në mënyrë direkte dhe të shpejtë do të mbështesë bizneset në adresimin e ndikimit negativ të shkaktuar nga pandemia COVID-19.
Në total, nga kjo masë prej 60 milionë Euro do të përfitojnë 36,679 biznese, të cilat kanë deklaruar 206,852 të punësuar.
Struktura e bizneseve përfituese siç është prezantuar në Tabelën 1, ilustron që përmes kësaj mase më së shumti përfitojnë bizneset e vogla të cilat punësojnë prej 1 deri në 50 punonjës (mbi 72% të mjeteve, ndërsa mbi 80% të mjeteve alokohen te bizneset që kanë deri në 100 të punësuar).
Tabela 1. Struktura e bizneseve përfituese

Loja e madhe ka filluar nga 31 Janar dhe vazhdon deri me 2 Shkurt në Petrol Company

Të tjera