Bota/Rajoni

Filipçe: Ka mjaftueshëm kapacitete spitalore, po bëjmë projeksione për periudhën e vjeshtës

Filipçe: Ka mjaftueshëm kapacitete spitalore, po bëjmë projeksione për periudhën e vjeshtës
19:14 | 01 Korrik 2020

Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe pas takimit të sotëm me shoqatat e personave me sëmundje të rralla, duke iu përgjigjur një pyetjeve të gazetarëve në lidhje me coronavirusin, tha se spitalet kanë kapacitet të mjaftueshëm të shtretërve, ndërsa tashmë po bëhen projeksione për kapacitete të reja si përgatitje për periudhën e vjeshtës, njofton Telegrafi Maqedoni.

“Ka disa shtretër të lira në klinikën e sëmundjes infektive, nga gjithsej 110, 90 janë plot sot. Spitali moduluar është plotësisht i zbrazët, ku nesër mbaron instalimi i një sistemi qendror të furnizimit me gaz, që do të thotë edhe 70 shtretër ku do të punojë stafi nga Instituti i Tuberkulozit, duke pasur parasysh përvojën e këtyre mjekëve dhe infermierëve në trajtimin e patologjisë pulmonare. Tridhjetë përqind e kapacitetit të Spitalit Kozle është mbushur. Ekziston një numër i mjaftueshëm i shtretërve të lira në spitalin “8 Shtatori”, ku po punojmë për sistemin e rotacionit të stafit. Ekziston kapacitet gjysmë i mbushur në të gjitha ambientet spitalore në të gjithë vendin, përveç në Ohër dhe Manastir, ku ka disa shtretër të lira”, tha Filipçe.

Ai shtoi se trendet e ditëve të kaluara tregojnë se numri i pranimeve po zvogëlohet, në krahasim me dhjetë ditë më parë kur kishte një numër më të madh të pacientëve që vinin në spital, ndërsa nuk kishte asnjë pacient që largoheshe. Ai përmendi si shembull Klinikën e Sëmundjeve Infektive, ku dje u pranuan një numër i madh i pacientëve.

“Sidoqoftë, ne po përgatisim kapaciteteve spitalore si për sa i përket trajtim të duhur, nëse ato ofrojnë edhe një shërbim tjetër shëndetësor, dhe ne po bëjmë një projeksion për ambiente të reja jo vetëm për tani, por edhe për muajt e vjeshtës kur është e mundur të përballemi edhe një presion edhe më të madh dhe me një patologji tjetër të gripit sezonal”, tha Filipçe.

Vetëm 60 euro kap ofertën Al Inclusive të “Sharr Travel” në Aqua Fafa

Të tjera