Ekonomi

Edhe eksporti shënoi rritje

Edhe eksporti shënoi rritje
08:52 | 29 Korrik 2022

Krahas, importit i cili ka regjistruar shifra të larta, rritje është vërejtur edhe në eksport drejt Serbisë.

Por, dallimi po del të jetë shumë i madh.

Në gjashtë mujorin e parë të këtij viti vlera e eksportit ka qenë 29 milionë e 923 mijë euro.

E, nëse krahasohet me vitin e kaluar, sipas të dhënave të Agjencisë së Statistikave të Kosovës, për gjashtë mujorin e parë të këtij viti, Kosova ka eksportuar në Serbi mallra në vlerë rreth 10 milionë e 600 mijë euro më shumë.

Kjo, pasi që në vitin 2021 për gjashtë muaj vlera e eksportit për në Serbi ka qenë 19 milionë e 455 mijë euro.

Sipas të dhënave që Front Online ka marrë nga ASK, në katër vitet e fundit, Kosova ka importuar dhe eksportuar më së shumti mallra nga Serbia në gjashtë mujorin e parë të vitit 2022.

Në vitin 2020 vlera e importit të mallrave nga Serbia ishte 54 milionë e 172 mijë euro, në vitin 2019 ishte 3 milionë e 322 mijë euro./Front Online

Produktet serbe “vlojnë” në Kosovë, importi për gjashtë muaj kap vlerën e mbi 166 milionë eurove

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm

Me rastin e Black Friday, 28 Nëntorit dhe 32 vjetorin e kompanisë, Petrol Company me çmime marramendëse në derivate dhe…

Të tjera