Lajme

Driton Selmanaj: Ta ndalim Vjosa Osmanin

Driton Selmanaj: Ta ndalim Vjosa Osmanin
10:47 | 17 Qershor 2021

Deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Driton Selmanaj në seancën e Kuvendit të Kosovës ka folur për shkarkimin e kryetares së KQZ-së, Valdete Dakën nga presidentja Vjosa Osmani, raporton Front Online.

Duke folur në emër të LDK-së, Selmanaj ka thënë se ky vendim i Osmanit paraqet një precedent të rrezikshëm dhe skandaloz.

Ai tha se ky vendim është bërë për të realizuar qëllimet e caktuara partiake.

“Sipas vlerësimit tonë, një vendim i tillë paraqet një precedent të rrezikshëm dhe skandaloz. Veprimi i tillë nuk mund të kuptohet ndryshe pos për realizim të qëllimeve partiake”, tha Selmanaj.

Tutje, deputeti i LDK-së, tha se presidentja nuk mund të shkarkojë kryetarin e KQZ-së por vetëm ta emërojë atë.

“Duhet t’i kujtojmë presidentes, se Kushtetuta nuk e ka paraparë shkarkimin e kryetarit të KQZ-së nga ana e presidentes, por vetëm emërimin. Arsyetimet që janë dhënë më tepër ngjanin me një pamflet politik, sepse në një mënyrë të pakuptimtë presidentja e merr rolin e katër institucioneve tjera”, tha Selmanaj tutje.

“Presidentja e mazhoranzës parlamentare në vend që të garantojë funksionimin e institucioneve, ka zgjedhur që t’i cënojë ato. Po atakohet institucioni që ka dëshmuar se është shembull për të gjithë rajonin për administrimin e proceseve elektroale. Nëse nuk e ndalim tani, veprime të ngjajshme do të përsëriten përsëri”, shtoi ai.

Kuvendi i Kosovës mban seancë plenare

Kuvendi i Kosovës mban seancë plenare

Posted by Front Online on Thursday, June 17, 2021

“Petrol Company” në natën e “Kurban Bajramit” e bën me shtëpi të re familjen nga Skenderaj

Të tjera