Ekonomi

Dogana e Kosovës në vitin 2021 grumbulloi 1.37 miliard €

Dogana e Kosovës në vitin 2021 grumbulloi 1.37 miliard €
10:43 | 06 Janar 2022

1.37 miliard euro janë të hyrat vjetore për vitin 2021 nga Dogana e Kosovës.

Kjo u bë e ditur përmes një konference për medie nga drejtori i Përgjithshëm i Doganës Agron Llugaliu.

Ai ka thënë se ky vit ka qenë sfidues për ta, por që tha se me një punë ekipore kanë arritur t’i tejkalojnë përditshmëritë.

“Viti që lamë pas ka qenë një vit i brishtë për shkak të sfidave, mirëpo ka pasur mundësi që ti arrijmë objektivat. Një prej sfidave ka qenë rritja e vëllimit të të hyrave, performanca ekonomike rreth 10 për qind, gjithashtu ka lehtësuar”.

“Dogana ka pasur një strategji në ofrimin e kushteve për të gjithë, reformë të proceseve kyçe për evazion fiskal dhe kemi pasur një bashkëpunim me biznese dhe qytetarë. Të hyrat nga Dogana e Kosovës janë 1.37 miliard euro apo 320 milionë më shumë se vitin e kaluar. Kemi pasur të hyra edhe 16 për qind më shumë se vitin 2019. Kjo është bërë pa ndryshime në norma fiskale”.

Përderisa tha se edhe importi ka shënuar rritje krahasuar me vitet paraprake e që mbërrin shifrën e 4.6 miliardë eurove.

“Ajo që kemi vërejtur se ka pasur të hyra më shumë se 30 për qind, ne kemi vërejtur se ka rënie të ankesave të bizneseve dhe na tregon se ka një gatishmëri për t’i paguar taksat”.

“Te importi kemi pasur 4.6 miliardë euro, krahasuar me vitet paraprake ka pasur 3.5 miliardë euro”, tha ai, teksa shtoi se rritje ka edhe në aspektin e mallrave të konfiskuara.

Ministri Murati: Është shënuar rekord me të hyra, kontribut të madh kanë edhe Doganat e Kosovës

1 abonim, 3 paisje, 240 kanale shqip – NimiTV në gjithë Evropën për vetëm 99.90€ për 12 muaj

Të tjera