Kronika

Dënohet me 12 vjet burgim për një vrasje të kryer 15 vite më parë në Ferizaj

Dënohet me 12 vjet burgim për një vrasje të kryer 15 vite më parë në Ferizaj
15:14 | 15 Qershor 2020

Gjykata Themelore në Ferizaj ka shpallur fajtor H.S, i cili akuzohej për vrasjen e të ndjerit Sh.N në vitin 2004, shkruan Front Online.

I pandehuri H.SH është dënuar me 12 vite burgim, mbi akuzën për vrasje të rëndë.

“I pandehuri akuzohet se më 21 tetor 2004 në rr. ”Astrit Bytyqi” – Ferizaj, deri sa tani i ndjeri  Sh. N. ishte duke u kthyer në shtëpinë e tij, para dyerve të oborrit nga arma e llojit dhe tipit të panjohur, i akuzuari ka shtënë disa herë në drejtim të tij duke e qëlluar një herë në krahun e majtë, një herë në anën e djathtë të fytyrës, dhe një herë në pjesën e epërme të ballit, nga të cilat plagë të marra Sh.N vdes në vendin e ngjarjes”, shkruhet në komunikatë.

Komunikata e plotë:

Ferizaj, 15 qershor 2020 – Gjykata Themelore në Ferizaj – Departamentit për Krime të Rënda, më 15 qershor 2020 shpalli aktgjykim dënues ndaj të pandehurit H.S i cili sipas aktakuzës së Prokurorisë Themelorë në Ferizaj, akuzohet se ka kryer veprën penale vrasje nga neni 146 të Kodit Penal të Kosovës (KPK), ndërsa i njëjti është liruar nga akuza për shkak të veprës penale vrasje e rëndë nga neni 147 paragrafi 6, 10 dhe 11 lidhur me nenin 23 të Kodit Penal të Kosovës (KPK).

 

Kryetari i trupit gjykues Ibrahim Idrizi, pas mbajtës së shqyrtimit gjyqësor dëgjimit të palëve, administrimit të të gjitha provave, fjalëve përfundimtare, të pandehurin e shpalli fajtor për veprën penale vrasje nga neni 146 të KPK-së, për të cilën i është shqiptuar dënim burgimi në kohëzgjatje prej dymbëdhjetë (12) vjet, në të cili dënim do t’i llogaritet edhe koha e kaluar në paraburgim, ndërsa në mungesë të provave i pandehuri është liruar nga akuza për veprën penale vrasje e rëndë nga neni 147 paragrafi 6, 10 dhe 11 lidhur me nenin 23 të Kodit Penal të Kosovës (KPK).

 

I pandehuri akuzohet se më 21 tetor 2004 në rr. ”Astrit Bytyqi” – Ferizaj, deri sa tani i ndjeri  Sh. N. ishte duke u kthyer në shtëpinë e tij, para dyerve të oborrit nga arma e llojit dhe tipit të panjohur, i akuzuari ka shtënë disa herë në drejtim të tij duke e qëlluar një herë në krahun e majtë, një herë në anën e djathtë të fytyrës, dhe një herë në pjesën e epërme të ballit, nga të cilat plagë të marra Sh.N vdes në vendin e ngjarjes, ndërsa i akuzuari largohet por në vendin e ngjarjes i mbeten portofoli me dokumente personale.

 

Kundër këtij aktgjykimi, palët kanë të drejtë ankese në afat prej pesëmbëdhjetë (15) ditëve nga dita e pranimit të aktgjykimit në formë të shkruar. Ankesa i drejtohet Gjykatës së Apelit në Prishtinë, përmes Gjykatës Themelore të Ferizajt.

Black Friday –  Eja dhe ndaj emocionet e zbritjes ekstreme në Comodita Home

Të tjera